Свързани новини

01.02.2021 17:32

Радев и Йотова искат втори мандат (Видео)

Видян 3154 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Заявка за още 5 години на Дондуков 2 направи държавният глава Румен Радев
по време на пресконференцията за отчета си за четвъртата годишнина от встъпването си в длъжност. Президентът обяви кандидатурата си за втори мандат с вицепрезидент отново Илияна Йотова. Така Радев предотврати плана на задкулисието вицето да бъде издигнато срещу него.


   „Действителността налага да имаме институции с ясни приоритети”, аргументира решението си той.
„В очертаната ситуация и необходимостта от непреклонни и продължителни усилия за необратимост на оздравителния процес, с г-жа Йотова считаме за наш дълг да обявим още сега намерението си да се кандидатираме за втори мандат като президент и вицепрезидент на България”,  каза Радев.
„Издигането на кандидатурата ни сега е честно спрямо политическите субекти. Предстои ни плаване в бурни води и е важно да имаме политически субекти и институции с ясни позиции. Президентството ще държи стабилен курс”, гарантира той.
„Формулата за издигането ни ще стане ясна в законовия срок, който е след парламентарните избори. Не съм водил преговори с политически партии за подкрепа на кандидатурата ни”, заяви Радев. „Най-малкото, защото социалистите, които ни издигнаха през 2016 г., имат правото да се произнесат първи”, посочи държавният глава.
„С г-жа Йотова очакваме, че ще бъдем заедно със социалистите и хилядите хора от ляво, които са нашето политическо семейство, както и с хилядите българи, за да можем да движим България”, каза Радев. „Доверието между нас и БСП укрепна през тези трудни 4 г. на мандата ни, защото те показаха, че ние продължаваме да изпълняваме поетия ангажимент за нова България. Така че да, продължаваме да бъдем заедно”, каза той.
Запитан дали вижда алтернативата в политическите субекти, които ще играят на предстоящите избори, президентът обяви, че издигането на кандидатурата му само по себе си е политически проект, който може да обедини много българи и организации, които застават зад обявените от него принципи, които са фундамент за укрепване на държавността. Той подчерта, че издига кандидатурата си достатъчно рано преди парламентарните избори, затова не трябвало да има съмнения за негова намеса в тях.  Още един намек за договорките между някои лидери.
Напомняме, че през изминалите 4 години президентската институция начело с Радев стабилно се ползва с най-високи нива на обществена подкрепа. През последните 3 месеца одобрението за държавния глава нараства от 42% до 46%, а неодобрението спада от 29% до 24%, сочи проучване на проправителствената Алфа Рисърч.


 
 Виж видео ТУК!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец