Свързани новини

12.01.2021 11:55

Радан е в топ 20 на най-активните евродепутати

Видян 1872 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Радан Кънев (Демократична България/ЕНП) е в топ 20 на най-активните евродепутати. Той заема 16-о място и е единственият българин влязъл в списъка с 363 внесени предложения, предаде euractiv.bg.


На първото място е германецът Сергей Лагодински, който в ЕП е в групата на Зелените. Веднага след него са Драгош Пъслару от Румъния и Исабела Муньос от Испания. Първият е от Обнови Европа, а втората – от S&D.


Данните за активността на евродепутатите са събрани и анализирани в първия доклад на Eulytix за дейността на Европейския парламент през първата година от този мандат – от юни 2019 г. до юли 2020 г.


Eulytix се представят като безпартийна нова платформа за работа с големи бази данни, чиято цел е да предостави подробни и основани на данни изводи за политиката и законодателството на ЕС. UURACTIV България получи предварителен достъп до доклада им.


Изследването им е за 12 месеца и стъпва върху 46 924 законодателни изменения, 503 официални документа на ЕП, 719 евродепутати и 210 законодателни досиета.


Законодателната дейност е представена по депутати, групи, комисии на ЕП и държави-членки. Взети предвид както самостоятелните им законодателни инициативи, така и тези, в които те са само един от вносителите.


Немалко членове на ЕП са избрали да се въздържат от внасянето дори на едно законодателно изменение, т.е. активността им е приета за нулева, пише в доклада.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Петър 13.01.2021 21:18

    Може и да е активен, но това е само защото му плащат да злослови срещу страната си.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец