Министерството на финансите на САЩ санкционира корумпирани лица от елита на целия политически спектър в България

Свързани новини

10.02.2023 18:59

Р.Овч. и В.Горанов в Магнитски

Видян 3862 пъти | Коментари 6
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама бивши министри бяха включени в актуализирания списък, публикуван от Държавния департамент на САЩ.

Санкционирани са бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият енергиен министър Румен Овчаров, който вкара дясната си ръка Кор.Нинова в БСП и досега е неин художествен ръководител.


Санкционирани от Съединените щати са общо петима български граждани:

Владислав Горанов, бивш финансов министър;


Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката;


Иван Генов, бивш депутат от БСП и бивш изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“;


Александър Николов, член на съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй", който също е любим герой на 19 минути: ВИЖ за дейността му в АЕЦ Козлодуй при Промяната.


Николай Малинов, председател на движение "Русофили";

Като продължение на предишни санкции по "Магнитски" днес Великобритания също включи в санкционен списък Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

Вижте и официалното съобщение на Министерството на финансите на САЩ:

Министерството на финансите на САЩ санкционира корумпирани лица от елита на целия политически спектър в България

(Този неофициален превод е предоставен за справка от посолството на САЩ. Оригиналното изявление на Министерството на финансите на САЩ на английски език е единственият официален документ.)

ВАШИНГТОН – Днес Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на пет настоящи или бивши длъжностни лица от България – Румен Овчаров (Овчаров), Александър Христов Николов (Николов), Иван Генов (Генов), Николай Малинов (Малинов) и Владислав Горанов (Горанов) – за тяхното широко участие в корупционна дейност в България. OFAC също така наложи мярка на четири юридически лица, притежавани или контролирани от Малинов, както и дружество, притежавано или контролирано от Горанов. Мерките спрямо тези физически и юридически лица се налагат въз основа на Указ 13818, който надгражда и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на правата на човека и под чието действие попадат участниците в сериозни нарушения на правата на човека и корупция по целия свят.

„Съединените щати подкрепят своя съюзник в НАТО, България, в борбата както с дълбоко вкоренената корупция, така и с руското влияние, подкопаващи демократичните институции“, заяви Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване. „Действията, осветлени днес, обхващат различни политически партии и правителства, което показва спешната необходимост от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали незаконни дейности, особено в енергийния сектор. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и възпрепятства инвестициите и икономическия растеж на страната.“

Днешната мярка се явява продължение на предишните санкции на OFAC срещу Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков и свързаните с тях дружества. Затвърждавайки тези мерки, днес Обединеното кралство също наложи санкции на Пеевски, Божков и Желязков въз основа на британския Режим за глобални санкции за противодействие на корупцията. Тези действия демонстрират непрестанния ангажимент на правителството на САЩ за многостранно партньорство и за търсене на отговорност от онези, които участват в корупционни дейности и са отговорни за разпростирането на корупцията в България.

В допълнение, Държавният департамент налага на Румен Овчаров, Александър Николов, Владислав Горанов и членовете на техните семейства визови ограничения по чл. 7031, б. „в“ от ежегодния Закон за бюджетните кредити на Държавния департамент, чуждестранните операции и свързаните с тях програми. Съгласно чл. 7031, б. „в“ в случаите, когато държавният секретар разполага с достоверна информация за участието на чуждестранни официални лица в значителна форма на корупция или мащабно нарушаване на правата на човека, тези лица и членовете на техните семейства нямат право да бъдат допускани на територията на САЩ. Повече информация относно мерките по чл. 7031, б. „в“ е налична тук.

ДЪЛБОКО ВКОРЕНЕНА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ

Санкционираните днес лица са заемали държавни постове в продължение на много години, в рамките на няколко правителства и с различна политическа принадлежност. Разнообразието на техните биографии и дългогодишната им известност в българската политика илюстрират степента, до която



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 12.02.2023 17:03

    И КАКВО? Някой ще конфискува ли откраднатото или това е наказанието "мъмрене".

  • 005 Лицемери от изчезнал Булгаристан 12.02.2023 09:19

    Според Буда Амфетаминов Бухалков, завършилият Свищовския ПУЦ Горанов, е чист и прост си, като къпан полицай !!!

  • 004 добро утро 11.02.2023 12:55

    Хамериканците много добре знаят, че Черепа и Боко са измислили схемата, но алчният Горанов изгаря, защото Мутрата е толкова зависим заради далаверите и кражбите на милиарди, че е готов на всичко само и само да спаси кожата и ограбеното. Затова се държи толкова неадекватно и противоречиво и продължава да загробва народа и държавата в името на собственото си оцеляване

  • 003 Anonimen 11.02.2023 11:03

    Горанов ще ги "изперат". Ще кажат за него"няма данни за престъпление". Все пак е свой човек. Списъкът Магнитски идва точно сега, за да каже на ГЕРБ да се оттеглят от политиката. Дали ще го разтълкуват правилно, е въпросът.

  • 002 Anonimen 11.02.2023 09:18

    И кво излиза, Борисов е дребна риба, а тука такова внимание му се обръща.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще