Свързани новини

08.05.2018 15:40

Путин приема Меркел, Макрон, Радев, Абе, Нетаняху и Вучич за 2 седмици

Видян 1911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само за 2 седмици уж изолирания от международната общност, с изключение на Китай и Индия, Путин приема големите лидери на Европейския съюз, президентите на България и Сърбия, японския премиер, а навръх Деня на победата 9 май израелският министър-председател Нетаняху му гостува, за да разсее всички митове, плъзнали през последните 3 години около обезценяването на ролята на Москва в победата във Втората световна война над нацизма и фашизма.


Както 19 минути вече писа, Меркел ще бъде при немскоезичния властелин на Кремъл, но в лятната му резиденция в Сочи, а цели два дни – навръх празниците на славянската писменост 24 май и следващия 25-и френският държавен глава Макрон е в Русия. Между двамата – на 21-и и 22-и май при Путин ще бъде бъгарският президент Румен Радев. Понеже у нас го критикуват, че щял да ходи, защото бил рубладжия и легитимирал диктатор, след като имаше грубо разгонване на демонстрации и арест на Навални, което го правело рубладжия, интересно е какви са тогава двамата силни на ЕС – Меркел и Макрон. Като прибавим към това европейско ветрило с наше участие гостуването на сръбския президент Вучич вчера и днес в Москва, дали това не е своеобразен анти Тръмп блок? След като и Русия, и ЕС бяха подложени на американски санкции, които удариха и общия, и отделните им бизнеси през последните седмици.


А в Деня на победата знаково в руската столица е и израелският министър – председател Нетаняху, който е най-близкия от всички водещи политици в света с американския президент, заради мощната подкрепа, която и предизборно, и през първата година от мандата му оказва еврейската общност по света и в САЩ. Дали пък той не играе ролята на посредник, както за решаването на проблемите в Близкия Изток със Сирия и Иран, така и между Москва и Вашингтон? Тръмп пръв поздрави Путин с инаугурацията му.


За венец и тихоокеанският, освен атлантическите, съюзници на САЩ, макар и де юре във война с Русия, отива на крака и то в родния на Путин Санкт Петебрург. Японският премиер Абе, който все по-често се среща с руския властелин е голямата звезда на тамошния икономически форум, където традиционно се договарят и се подписват инвестиции за десетки милиони долари и евро в икономиката на най-голямата държава в света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния