Путин даде на кабинета на министрите 10 дни, за да определи списъка на лицата, които ще бъдат включени в реципрочните санкции

Свързани новини

03.05.2022 18:00

Путин подписа нов набор от ответни мерки срещу неприятелските държави

Видян 2929 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник руският президент Владимир Путин представи пакет от икономически мерки в отговор на международните санкции, наложени на Москва.




Новият указ има за цел да защити националните интереси на Русия и е приет "във връзка с неприятелските действия на САЩ и техните съюзници, които нарушават международното право и целят незаконно да лишат Руската федерация и руските юридически лица от тяхната собственост", се казва в указа, публикуван на уебсайта на Кремъл.




Путин даде на кабинета на министрите 10 дни, за да определи списъка на лицата, които ще бъдат включени в реципрочните санкции.




Новите мерки забраняват на правителствени агенции, организации и физически лица да "извършват трансакции (включително да подписват външнотърговски договори) с юридически лица, физически лица и организации", включени в новия черен списък.


 


Декретът също така забранява износа на продукти и суровини, ако те са предназначени за санкционирани лица.



На руските юридически и физически лица също така се забранява да изпълняват задълженията си и да извършват финансови трансакции с дружествата и лицата, на които са наложени санкции.


 


Това се случва, след като САЩ и ЕС наложиха няколко кръга безпрецедентни икономически санкции на Русия заради продължаващата военна операция в Украйна. Активите на Руската централна банка и на различни други юридически лица и бизнесмени бяха замразени в чужбина, страната беше фактически откъсната от доминираните от долара и еврото парични пазари, а редица чуждестранни предприятия спряха да работят със страната.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 04.05.2022 13:08

    Ако беше завоевателна воъна ,Украйна отдавна нямаше да я има!Помислете дори САМО за това.Толкова е оче вадно,не очевидно,а точно очевадно!

  • 001 Anonimen 04.05.2022 10:02

    За каква военна операция говорите ? Това е ЗАВОЕВАТЕЛНА война ! Намърдаха се Украйна и шетат насам натам, изпълняват цели?Това може да спре, ако Путин обяви отбой и се прибере в къщи !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева