Свързани новини

20.02.2020 13:30

Путин обеща помощ за САЩ в борбата с тероризма

Видян 1196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Русия Владимир Путин е благодарен на САЩ за предоставената информация, която помогна да бъде предотвратен терористичен акт в Русия в края на 2019 година. Той увери, че Москва също ще помогне на Вашингтон в борбата с тероризма, предава ТАСС.

„Благодарение на навременната информация от ФБР на САЩ, на 27 декември миналата година в Санкт Петербург бяха задържани двама привърженици на „Ислямска държава“, които подготвяха кървави атаки по новогодишните празници“, заяви държавният глава на заседание на колегията на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация.

„Разбира се, благодарни сме на нашите партньори за такава подкрепа, за професионалната солидарност в борбата срещу общата заплаха. Разбира се, ще им отговорим със същото“, увери Путин.

Той наблегна на „развитието на сътрудничество с чуждестранни колеги“. По думите на руския лидер „ресурсите на международната база данни за противодействие на тероризма стават все по-нужни“. „Миналата година към нея се присъединиха още седем специални служби на чужди държави и един специализиран орган на международна организация. Броят на исканията, главно от чуждестранни партньори, се увеличи 2,6 пъти, от около 10 на 26 хиляди“, заяви Путин. Той подчерта, че „подобно информационно взаимодействие сериозно повишава ефективността на глобалните антитерористични усилия“. Президентът възложи на ФСБ „да продължи да изгражда активна, настъпателна борба срещу тероризма при съдържателната, координираща роля на Националния антитерористичен комитет“, предаде Фокус.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец