Терминът "империя на лъжата" беше въведен от руския президент миналия четвъртък, когато той обяви началото на офанзивата в Украйна

Свързани новини

01.03.2022 09:18

Путин критикува "империята на лъжата" на Запада

Видян 1663 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин нарече Запада "империя на лъжата" в отговор на новата вълна от санкции, които засегнаха страната заради специалната ѝ военна операция в съседна Украйна, предаде RT.




В понеделник той се обърна към висши държавни служители с думите: "Поканих ви да обсъдим икономически и финансови въпроси. . . като имаме предвид санкциите, които така наречената западна общност - империя на лъжата, както я нарекох в обръщението си - се опитва да приложи срещу нашата страна. "




Терминът "империя на лъжата" беше въведен от руския президент миналия четвъртък, когато той обяви началото на офанзивата в Украйна. Тъй като САЩ са "системообразуваща сила", целият колективен Запад се е превърнал в такава "империя", каза той тогава.




"Между другото, самите американски политици, политолози и журналисти пишат и казват, че през последните години в Съединените щати е създадена истинска "империя на лъжата". Трудно е да не се съгласим с това, защото е вярно", заяви Путин.


 


 


Всички сателити на САЩ не само се съгласяват с това, пеят по музиката на САЩ, но и копират поведението им и ентусиазирано приемат правилата, които им се предлагат. Ето защо с пълно основание можем уверено да твърдим, че целият така наречен Западен блок, създаден от САЩ по техен образ и подобие, е "империя на лъжата".




Операцията на Русия в Украйна се превърна в единствената останала възможност да се предотврати по-нататъшно кръвопролитие в страната и да се попречи на Киев да се опита да започне тотална атака срещу отцепническите региони Донецк и Луганск в източната част на страната, обясниха от Кремъл. Преди началото на офанзивата Москва официално признава народните републики там за независими държави.


 


Киев обаче твърди, че нападението е било "непровокирано", и настоява, че не планира да си върне отцепническите региони със сила. Донецк и Луганск се отделиха от Украйна през 2014 г. след преврата на Майдана, който свали демократично избраното правителство на страната.


 


Макар че активните широкомащабни бойни действия приключиха със споразуменията от Минск през 2014-2015 г. , пътната карта за излизане от кризата, която споразумението предвиждаше, така и не беше изпълнена, а републиките преживяха години на война с ниска интензивност, в която загинаха хиляди хора.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и