Според съобщението черният фазан-гълъб е голям, живеещ на земята гълъб с широка опашка. Учените все още знаят малко за вида и смятат, че популацията му е малка и намалява.

 

Свързани новини

27.11.2022 07:11

Птица, изчезнала преди 140 години, е открита отново в горите на Папуа Нова Гвинея

Видян 24138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Птица, смятана за изчезнала преди 140 години, е открита отново в горите на Папуа Нова Гвинея.

Фазанът-гълъб е документиран от учените за първи и последен път през 1882 г. , се казва в прессъобщение на организацията с нестопанска цел Re:wild, която помогна за финансирането на издирването.


Преоткриването на птицата изисква от екипа на експедицията да прекара един изтощителен месец на Фъргюсън - суров остров в архипелага Д'Ентрекасто в източната част на Папуа Нова Гвинея, където птицата е била първоначално документирана. Екипът се състоеше от местни служители в Националния музей на Папуа Нова Гвинея, както и от международни учени от Корнелската орнитологична лаборатория и Американската организация за опазване на птиците.

Остров Фъргюсън е покрит с пресечен, планински терен, което прави експедицията особено трудна за учените. Много от членовете на общността казали на екипа, че не са виждали черния фазан-гълъб от десетилетия, се казва в съобщението.


Но само два дни преди изследователите да напуснат острова, капан с камера заснема изключително рядката птица.

"След един месец търсене, когато видяхме първите снимки на фазана-гълъб, се почувствахме като да намерим еднорог", казва в съобщението Джон К. Митермайер, директор на програмата за изгубени птици в Американската организация за опазване на птиците и един от ръководителите на експедицията. "Това е моментът, за който мечтаеш през целия си живот като природозащитник и наблюдател на птици. "


Според съобщението черният фазан-гълъб е голям, живеещ на земята гълъб с широка опашка. Учените все още знаят малко за вида и смятат, че популацията му е малка и намалява.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Заплата

Одобриха заплата за издръжка: КНСБ

Международната организация на труда ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Първата половина на деня използвайте за почистване


Първата половина на деня използвайте за почистване и