През юли пък прокуратурата частично оневини Борисов, като изпрати до евродепутатите техническа експертиза, според която снимките и видеото от правителствената вила са манипулирани.

Свързани новини

24.10.2022 10:32

Проверката по чекмеджетата на Борисов все още продължава: Гешев

Видян 1160 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверката за това какво е имало в чекмеджетата от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов продължава. Все още се изясняват много въпроси, каза главният прокурор Иван Гешев в интервю за Капитал.


"Това дело продължава. Предполагам, че всичко се разследва и се проверява", заяви Гешев. "Разпитвани са всички служители от Националната служба за охрана, чистачки, градинари", коментира Гешев.


На въпроса дали са иззети записите от камери и дали е проверявано кой е правил снимките, Гешев заяви: "Вярвам, че всичко се проверява."


По думите му проверката ще приключи скоро.


Били пратени въпроси на три банки за множеството пачки с банкнотите от 500 евро, които се виждат на снимките. Една от банките вече била отговорила, че не съществува такава банкнота. Отговорите на другите две още се чакали.


През юли пък прокуратурата частично оневини Борисов, като изпрати до евродепутатите техническа експертиза, според която снимките и видеото от правителствената вила са манипулирани.


Компютърно-техническата експертиза на снимките е установила, че "доколкото анализираните файлове не са оригиналите, а копия от тях, не е възможно да се установи точно какво и кога е било заснето".


Експертите признават, промените в имената и времевите характеристики на файловете са прекалено очевидни - възможно е това да е, за да бъдат открити. Заключението на вещото лице не е непременно, че снимките са фалшиви, а че има съмнения за истинността им.


Освен това държавното обвинение е изпратило въпроси за кюлчетата, описани като "жълтите правоъгълни предмети", до Българската народна банка, иска да научи продават ли се в страната златни кюлчета, опаковани в прозрачно фолио и възможно ли е да се отговори кога и на кого са продадени златни кюлчета от същата фирма.


"От постъпила информация от Министерството на икономиката става ясно, че не е възможно да се изясни дали са купувани и продавани златни кюлчета с установените в експертизата идентификационни номера", докладва прокуратурата.


В интервюто си Гешев беше питан защо не е разпитан Бойко Борисов по делото за КТБ, след като твърдеше, че банката е съборена нарочно. Отговорът на главния прокурор гласи, че не разпитвал политици, защото говорели "само политически глупости".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.10.2022 10:50

    Каскета наистина си мисли, че се прави на луд, ама няма кой да му се върже. Той самият е за затвора. Колко преписки е потулил до сега, колко са със споразумения и за колко ли, а най-много изобщо не са стигнали до повдигане на обвинения също срещу подобаващо възнаграждение?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели