Свързани новини

21.05.2021 13:07

Проверяват поръчката за ремонт на 15 стари локомотива

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Транспортният министър в служебния кабинет Георги Тодоров обяви, че ще назначи проверка на възложен от БДЖ ремонт на 15 стари локомотива на стойност 27 млн. лв. по така неречената процедура „инхаус“, предаде БНР.


Според медийни публикации, договорът е сключен без обществена поръчка по примера на преотдаваните от „Автомагистрали“ дейности на частни фирми.


Според сигнала, БДЖ е възложила ремонта на 50 годишните локомотиви на стойност от близо 2 млн. лв. всеки на частния ж.п. завод в Дряново, като това се е случило непосредствено след парламентарния вот през април. Министър Тодоров заяви, че по случая ще бъде назначена проверка.


"Информацията донякъде е абсолютно вярна, но не считам, че може да става въпрос за завишени цени. Ще направя проверка. Проведох вече среща с ръководството на холдинг БДЖ. Указал съм всички предстоящи процедури да бъдат спрени. Няма да стартира нито една процедура, докато тя не бъде анализирана детайлно".


На пресконференция транспортният министър обяви и екипа си и приоритетите за мандата в сектора в две основни направления - гарантирането на честни избори, като за целта са проведени срещи с „Информационно обслужване“ и Агенцията за електронно управление и недопускането на срив в транспортната система.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!