Деница Сачева от ГЕРБ потвърди, че увеличението от първи юли ще бъде само с 6,1 %

Свързани новини

24.06.2022 12:09

Провалиха пенсиите на над 2 милиона българи от 1 юли: Румен Гечев за ГЕРБ, ДПС, Има такъв народ и Възраждане

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Управляващи и опозиция взаимно се обвиниха за невъзможността пенсионерите да получат заложеното в актуализация  увеличение на пенсиите още от първи юли, предаде БНР. Румен Гечев от БСП директно посочи за виновници ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане", които са саботирали работата на Народното събрание:




"Провалиха пенсиите на над 2 милиона българи от 1 юли тази година. На днешната дата трябваше да се приеме - двата "малки" бюджета, големият бюджет - държавния, където са включени трансферите към ДОО, за да могат хората - над 2 милиона пенсионери - да си получат добавките, които бяха залегнали в нашето коалиционно споразумение. Постигнато споразумение да го торпилираш, когато знаеш, че става дума за милиони хора и да си разиграваш коня така и да преследваш някакви смешни политически цели - това не е приемливо и те ще бъдат наказани".




Деница Сачева от ГЕРБ потвърди, че увеличението от първи юли ще е само с 6,1 %, но вината за това, по думите й, е на управляващите, които не са включители в седмичната програма актуализациите на бюджета:




"Да, пенсионерите ще получат 6.1% от 1 юли с пенсиите си на 7 юли или на друга дата през месец юли, или на 1 август те ще получат съответните увеличения. Няма да има ощетени пенсионери. Но, това което се случва в момента е въпрос на лоша организация от страна на управляващите. Пак ви казвам, в дневния ред на тази седмица, в нито един момент, не е стоял Закона за държавното обществено осигуряване."




Хасан Адемов от ДПС също отрече опозицията да има вина за забавянето за обсъждане на бюджетите и успокои пенсионерите, че ще си получат цялото увеличение най-късно от първи август:




"Никой няма да загуби по никакъв начин увеличението. Излишното драматизиране на тази ситуация се дължи на това, че БСП са изнервени, не знам по каква причина. Няма никакво забавяне по субективни причини. В сряда изтече срокът за предложения между първо и второ четене на "малките" бюджети, в четвъртък - на големия бюджет. Днеска сме петък и в днешния ден е насрочено заседанието. Ако някой ми каже, че има забавяне по вина на народните представители, нека да го докаже".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне