Свързани новини

30.09.2021 09:43

Протестните партии са на ръба на мнозинството в следващия парламент: Проучване

Видян 2718 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Протестните партии са на ръба на мнозинството в новия парламент - това показват данните от социологическото проучване на "Галъп" , ако изборите се проведат сега, коментира социологът Първан Симеонов пред Нова телевизия. Той уточни, че това е картината към момента, предаде Медиапул.

Тази моментна картина обаче давала възможност за съставяне на кабинет. "Голяма част от червените линии, които попречиха за съставянето на кабинет в предишните мандати, сега изглеждат изтрити. Всички партии на промяната дават заявки, че ще си сътрудничат. Но все още не им стигат гласове за мнозинство", каза Симеонов.

Според Андрей Райчев "формацията на Кирил Петков и Асен Василев не просто излиза на второ място, а е единствената, която застрашава ГЕРБ".

Изследването на "Галъп интернешънъл", което беше публикувано в сряда,сочи, че "Продължаваме промяната“ вече е втора политическа сила преди предсрочните парламентарни избори на 14 ноември с 15.2% подкрепа. Първа остава ГЕРБ с 21.4%, а следващите партии – БСП, "Има такъв народ" (ИТН), "Демократична България" и ДПС е много малка.

Според Първан Симеонов него едно от най-любопитните развития през последните месеци е при БСП. "От партия на статуквото, те се превърнаха почти в партия на промяната. Това е показателно колко условни са тези деления и каква поразия стана от това. Може би ще им трябва и БСП(за съставяне на правителство – бел.ред), ако


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 30.09.2021 14:38

    Опааа грешка, не 003, а 002

  • 003 Anonimen 30.09.2021 14:37

    003, хайде да ми обясниш какво у нас наричаме СТАТУКВО, че не мога да схвана ГЕРБ ли е промяната или промяната е статукво ? Чакам тъпако.

  • 002 Anonimen 30.09.2021 10:57

    Кой нормален ще повярва на това: "От партия на статуквото, те се превърнаха почти в партия на промяната".

  • 001 Anonimen 30.09.2021 10:40

    "Печатането" на пари от социолозите започна, а с това и манипулацията на простолюдието в България защото то е водещото мнозинство на изборите, то решава кой да управлява кражбите в България ! Защо в Канада изследвания преди изборите правеше само една социологическа държавна агенция, те май са по-прости от нас затова е така там ?

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп