Свързани новини

29.05.2018 11:14

Протест с 4,500 чифта обувки пред Съвета на ЕС в Брюксел

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Активисти подредиха 4,500 чифта обувки, символизиращи броя на палестинците, убити от Израел през последното десетилетие, пред сградата на Съвета на ЕС в Брюксел, за да окажат натиск върху срещата на европейските външни министри. Те отправиха послание към лидерите на ЕС, което гласи: "Палестинският живот е от значение".


Движението за бойкот, освобождаване, санкции BDS работи от 2005 г. насам, за да се сложи край на международната подкрепа за угнетяването на палестинците от Израел и за оказването на натиск върху Израел да спазва международното право. Активистите се активизираха през последните месеци заради засиленото насилие и политическо напрежение в региона. 60 палестинци бяха убити на Ивицата Газа в деня, когато САЩ официално преместиха посолството си от Тел Авив в Ерусалим на 14 май.


Много от държавите от ЕС осъдиха използването на прекомерна сила, но никой не приложи конкретни мерки за наказване на администрацията на Бенямин Нетаняху.


"Хилядите обувки тук символизират децата, аз донесох тук обувките на дъщеря си, за да покажа, че подкрепям бащите, майките, братята и сестрите, които са загубили децата си и своите близки в тази война ", каза Кристоф Шот, активист на международна гражданска организация Авааз, насърчаваща активността по въпроси като глобалното затопляне и изменение на климата, правата на човека, правата на животните, корупция, бедност и конфликти по целия свят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата