Настояват извънредния труд да се заплаща всеки месец, да се повиши заплащането на нощния труд. Искат и категорията на труда им да бъде приравнена с тази на полицаите и пожарникарите.

Свързани новини

07.11.2022 13:52

Протест на спешните медици

Видян 925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От днес до 13 ноември в 12 ч. на обяд всяка линейка на територията на България, независимо къде се намира, ще включва звуков и светлинен сигнал за 3 минути в знак на протест, за да напомнят за дългогодишно трупаните и нерешени проблеми на работещите в Спешната помощ на 240-те народни избраници, на които предстои да актуализират Бюджет 2023, предаде БНР.

По този начин спешните медици искат да спазят законовите ограничения за стачни действия, но искат да заявят, че докато продължават да изпълняват дълга си, очакват конкретни парламентарни решения.

Заради ниската оценка на труда си медиците настояват за достойно заплащане, тъй като от 10 г. заплатите им не са актуализирани, както и средствата за издръжка на центровете, в които работят.

Настояват извънредния труд да се заплаща всеки месец, да се повиши заплащането на нощния труд. Искат и категорията на труда им да бъде приравнена с тази на полицаите и пожарникарите.

Нужни са и конкретни стъпки за привличане на специалисти в системата на Спешната помощ, както и подобряване на условията на работа. В писмо до медиите спешните медици посочват, че всекидневно ще напомнят, че спешните центрове са част от националната сигурност на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще