Свързани новини

20.02.2011 16:41

Просветният министър ни заплаши: ще пренаписва историята

Видян 2309 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Историята на България трябва да се пренапише, за да може сегашното поколение да имат по-обективен поглед върху историческите факти”, каза, макар и граматически погрешно, образователният министър Сергей Игнатов.


Поредната щуротия, в която просветният шеф ни забърква, лъсна по време на конференция на младите атакисти в присъствието на техния лидер Волен Сидеров. За да бъде още по-стресираща новината, тя дойде точно в деня на обесването на Левски - 19 февруари.


Напомняме, че Игнатов, който стана министър като доцент, а вече го изписват “професор”, е продукт на американската фондация Отворено общество. Тя е финансирана от милиардера – спекулант Джордж Сорос, чийто най-доверен човек у нас е Богдан Богданов.


Въпросният господин ненадейно изникна в списъка на посланиците от ДС като само той от всички останали бе разконспириран като агент на Шесто управление – тайната политическа полиция на Тодор Живков.


Богданов е основател на Нов български университет, чийто ректор стана египтологът Игнатов, който пък от своя страна също е с яркочервен корен – татко му бе партиен секретар на някогашния Район Селски в покрайнините на София.


Сред другите учени, подкрепяни от Отворено общество бяха и тези, които в началото на 90-те пренаписаха  в родната история “турското робство” като “османско присъствие”  и отрекоха наличието на нацистки режим в България, която все пак е участник в Тройния пакт на Хитлер и в резултат на това приема безжалостен Еврейски закон и така лишава хиляди семейства от цялото им имущество, разграбено от тогавашните властници. Продукт на Отворено общество е и външният министър Николай Младенов – син на меверист от времето на соца. За него Външно така и не дава отговор предавал ли е или не е предавал наши тайни на англичаните?


Последната инициатива на министър Игнатов беше Закон за развитието на академичния състав. Предполагаше се, че това е по специалността, в която държавникът се води експерт. Законът беше позорно върнат от Конституционния съд с количество поправки, които в ученическо съчинение биха довели до незабавна и трудно поправим оценка “Слаб” 2.


В навечерието на Коледа Игнатов успя да пробута в Министерския съвет даването на 10 милиона лева за наем на 5000 програми от Майкрософт – цена в пъти по-голяма от пазарната. Сделката бе забавена от лятото след публикации на 19 ’. Минаването й между капките на последното заседание на кабинета м.г. вероятно се дължи на факта, че фактически ведомството на Игнатов се управлява от майката на финансовия министър Дянков – фамозния кадър на Тройната коалиция Румянка Таулова. В същото време богати страни като Китай и Русия използват също толкова добрите, но напълно безплатни програми на Линукс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.