Свързани новини

19.04.2021 14:06

Пропагандни прогнози: Хитлер и Чърчил в битката на астролозите

Видян 4736 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според върхушката на ГЕРБ положението на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева се дължи на астро-любителството й, което я прави ценна за Борисов. Тази мода не е от вчера, а най-ярките й примери са от втората световна война, когато лично Гьобелс измисля пропагандните астропрогнози в стил днешната Алена ("Харизмата ни пази от коронавируса"). Само че Чърчил надиграва нацистите, като използва техните камъни по техните глави. Ето как...
В началото на политическата му кариера около Хитлер се завърта астрологът Ханусен. Той първи предсказва канцлерство на неуспелия художник Адолф – прогноза, която мнозина смятат за лудост. Минават избори и втори, но тя не се сбъдва. Ханусен дава точната дата на идването на Хитлер на власт. Познава. Но скоро прави фатална грешка. Не само предвижда, но и публикува прогноза за пламването на Райхстага – ето ви българска връзка, която му струва живота. Нацистите смятат, че той е имал вътрешна информация. И предпочитат да го погубят, вместо да разкрие цялата истина – не българите Димитров, Попов и Танев с холандеца Ван дер Любе, които са съдени за погрома, а самите нови управници на Германия стоят зад пожара.
Така астролозите се провалят в очите на Хитлер, но поради кризата населението продължава да им вярва. Тогава Гьобелс – неговият пиар, решава да се възползва от тях като ги кара да правят пропагандни прогнози. Лидер на тази астропропаганда е Крафт, който спечелва доверието на фюрера с успешно предсказан атентат. Когато започва войната, а премиер на Великобритания е станал Чърчил, той прави план как да превърне онова, което нацистите смятат за свое тайно оръжие в тяхна ахилесова пета.
Англичаните започват да пускат чрез свои астролози контрапропаганда. Самият Чърчил, който си пада


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.04.2021 11:14

    Както казваше един уважаван журналист, с позиция и мнение, а не мисирка като боклуците сега: "Който вярва в астрологията и зодиите, не е излязъл от интелектуалния си пубертет".

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог