Свързани новини

29.09.2021 09:52

Прокуратурата упорито отказва дело за побоя над Димитър Кенаров

Видян 2255 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската апелативна прокуратура (САП) е потвърдила отказа на Софийската градска прокуратура да образува разследване за полицейското насилие срещу журналиста Димитър Кенаров по време на антиправителствените протести миналия септември. Това стана ясно от отговори на Софийската апелативна прокуратура на въпроси на "Сега".

Не става ясно дали апелативните прокурори са извършили някакви допълнителни действия по проверката, или изводите им почиват на свършеното от градския прокурор Юлиан Лефтеров. А той не бе разпитал нито един от десетките журналисти, които са отразявали събитието на 2 септември м.г. и прие, че фактически е невъзможно полицай да упражни насилие по време на протест. Позова се и на сведенията на будния гражданин "Петров", който сам потърсил МВР да каже, че Кенаров е бил "провокатор" и "скачал срещу полицаите".

САП не открива данни за длъжностно престъпление, извършено от полицаите. Никой от тях не е нарушил или превишил служебните си задължения, приема втората инстанция в прокуратурата. "От материалите по преписката е видно, че полицейските служители задържали Кенаров след надлежно предупреждение да се прекратят действията по нарушаване на обществения ред от протестиращите лица. Същият не е имал никакви отличителни знаци и надписи, от които да е било видно, че е журналист. Единствено носел личен фотоапарат, което било характерно за голяма част от участващи в протестите. Служителите на МВР са използвали физическа сила и помощни средства - белезници, поради оказаната съпротива от страна на Кенаров и отказа му да изпълни разпореждане на полицейските органи", обяснява апелативната прокуратура.

Цитират се и неназовани "очевидци на събитията", които твърдят, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.09.2021 12:02

    Все по-наложително и задължително става разследването на Каскета и неговата ОПГ по цялата система. След него всичко трябва да започне от начало с нови хора

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева