24.10.2008 09:26

Прокуратурата подхвана Батко

Видян 1604 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение срещу бившия изпълнителен директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ Веселин Георгиев. Обвинението срещу него е за периода юли 2006 – ноември 2007, когато според магистратите добилият популярност като Батко е извършил престъпление по служба в качеството си на шеф на фонда. Както е известно по-малкият брат на Георгиев Емил е спечелил поръчки за изграждане и поддръжка на пътища в страната на стойност над 100 млн. лв.


Прокуратурата обвинява бившия изпълнителен директор в това, че е одобрил сключването на договори между Пътния фонд и фирмите „Биндер” АД, „Инмат” ООД, Гражданско сдружение „Инфраструктурни обекти”, посредством което е облагодетелствал братята си Бойко и Емил. Според магистратите самите договори били сключени в противоречие с Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.


Обвинението срещу него е повдигнато от наблюдаващия делото прокурор Моника Малинова по чл. 282 от Наказателния кодекс на Република България. Спрямо Георгиев е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 10 хиляди лева. Ако вината му бъде доказана, Веселин Георгиев може да лежи на топло от 1 до 8 години.


Припомняме, че след разразилите се около Батко скандали и замразените в последствие европари фондът бе преобразуван в Национална агенция „Пътна инфраструктура“ към Министерския съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци