Строителният бизнесмен Велико Желев е обвинен по дело за изнудване и задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Това обяви Софийската градска прокуратура (СГП), към която районните магистрати препратиха образуваното от МВР дело.

Свързани новини

07.03.2023 16:45

Прокуратурата обвини Велико Желев и го задържа за 72 часа

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строителният бизнесмен Велико Желев е обвинен по дело за изнудване и задържан за 72 часа с прокурорско постановление, обяви Софийската градска прокуратура (СГП), към която районните магистрати препратиха образуваното от МВР дело.


Според обвинението на 24 февруари т.г. в София, на бул. Цар Освободител № 6 (там се намират офисите на Желев) с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди Б. А., чрез сила, нанесени са удари в областта на лицето и тялото - да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 000 лева. Деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда и е извършено от повече от две лица, посочва прокуратурата.
Утре наблюдаващият прокурор ще прецени дали да поиска от съда Желев да остане в ареста за постоянно.


По-рано зам.-районният прокурор Борислав Георгиев обясни пред репортери, че строителният бизнесмен и още двама души се разследват за изнудване на бивш техен служител. Има медицински документи и за нанесена лека телесна повреда. По първоначална информация бившият служител е каран да подпише документи с неистинско съдържание. Става дума за неуредени задължения, твърди прокуратурата. "Пострадалото лице е разпитано. Принудата е по повод имуществено разпореждане - поемане на задължения при дружествени взаимоотношения", каза прокурорът.


В понеделник МВР започна претърсвания в офисите на Желев в центъра на София. Полиция влезе и в къщата му в Св. св. Константин и Елена. Иззети са веществени доказателства, документи и компютри.
Велико Желев е собственик на строителната фирма Хидрострой, известна с обществените си поръчки за стотици милиони лева при всички правителства. Преди това е шеф на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) по време на кабинета на ДПС и НДСВ, а после съветник на министъра на регионалното развитие при Тройната коалиция между ДПС, НДСВ и БСП Асен Гагаузов, който и в момента е член на Политбюро (ИБ) на Нинова в червената партия, при гръмването на скандала за пътно строителство Батко и Братко.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион