Това е национално предателство! Нещо повече - това е престъпление по смисъла на българското законодателство. Припомняме чл. 103 от Наказателния кодекс на Република България: „Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години…” (и сл. чл. на НК). Трябва да е ясно едно – за подобно национално предателство се носи отговорност. В това число наказателна! Рано или късно.

Свързани новини

29.05.2023 17:46

Прокуратурата образува проверка за престъпление против републиката срещу ПП

Видян 4388 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура извършва проверка за престъпления против републиката във връзка с разпространения от Радостин Василев запис от заседание на партийното ръководство на "Продължаваме промяната".


Проверката е по сигнал във Върховната касационна прокуратура от депутати от "Възраждане" и от представители на ВМРО. В сигнала се твърди, че по време на пресконференцията на Василев на 26 май са изнесени данни за извършени две престъпления против републиката.


Сигналът е разпределен на случаен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура, който е възложил на Държавната агенция "Национална сигурност" да извърши проверка по случая. След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление, уточняват от държавното обвинение.


Припомняме част от мотивите, внесени първо от ВМРО в СГП, а именно:

От изтеклите записи в публичното пространство днес става ясно, че в момента в България се готви едно правителство от хора приближени до чужди посолства, което е антибългарско, антинационално и в разрез с всякакви норми на морала. Кирил Петков разяснява без всякакъв свян как получава инструкции отвън за вътрешнополитически решения за собствената ни държава. От записите разбираме още, че службите в страната и техните ръководства се одобряват от чуждо посолство. Нека го кажем направо – от посолството на САЩ!

Това е национално предателство! Нещо повече - това е престъпление по смисъла на българското законодателство. Припомняме чл. 103 от Наказателния кодекс на Република България: „Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години…” (и сл. чл. на НК). Трябва да е ясно едно – за подобно национално предателство се носи отговорност. В това число наказателна! Рано или късно.

Ето защо ние от ВМРО внесохме сигнал до Главния прокурор на Р България за престъпление по глава първа от Наказателния кодекс, а именно „Престъпления против републиката“.

 

Прилагаме и пълния сигнал до Главния прокурор отново >>>

 

До

 

Г-Н ИВАН ГЕШЕВ

 

ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА

 

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

Сигнал

От Красимир Дончев Каракачанов, Ангел Чавдаров Джамбазки,

Александър Маиров Сиди и Карлос Арналдо Контрера

 

Уважаеми г-н главен прокурор,

Днес, 26.05.2023 г., на пресконференция на народния представител Радостин Василев, бяха представени звукозаписи от онлайн заседание на Националния съвет на ПП „Продължаваме промяната“. От тях се извеждат основателни предположения и признания за действия по договаряне между Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и „посолствоТО”, както се изразяват те, от друга. От разговора става ясно, че лидерите на ПП „Продължаваме промяната“ са предложили смяна на шефовете на спец служби и кои да бъдат новите началниците на ДАНС, ДАР, ДАТО, Главен секретар на МВР в Република България, кои да бъдат имената на министрите и т.н.

 

Подобни и други действия за кадруване в службите за сигурност освен политическа намеса в работата им, представляват и заплаха за националната сигурност. Намесването на представители на чужди държави в начина на подбор и назначаване на ръководителите на държавни структури в сектор „Сигурност“ е недопустимо. В публикациите на средствата за осведомяване става дума за предварително консултиране, съгласуване, одобряване на евентуални кандидатури за началници на службите, които Кирил Петков и Асен Василев (не е ясно в какво качество и защо) определят като „наши хора“. Съгласно българското законодателство е абсолютно недопустимо по този ред и начин да се кадрува в службите за сигурност, нежели да се определя професионалното им ръководство. Открит е въпросът, имало ли е намеса, „съветване“, одобрение на определени лица за тези постове от чужди граждани, посолства, служители на институции на други държави.

 

Уважаеми господин Гешев, в качеството Ви на Главен прокурор, моля:

 

Считаме, че горното осъществява съставите на чл. 103 и 105 от НК и затова Ви призоваваме да образувате досъдебно производство, което да установи:

 

1.     Да приемете звукозаписите от онлайн заседание на Националния съвет на ПП „Продължаваме промяната“, които да послужат като необходимия законен повод, съгласно чл. 208, т. 2 НПК, за започване на разследване от Ваша страна за наличие на престъпление извършено от посочените в записите български граждани Кирил Петков и Асен Василев, по чл. 103 и 105 от НК;

2.     Да установите кое е цитираното в записите „посолство“, „посолства“?

3.     Какво са договорили с това с „посолство“, „посолства“ цитираните две лица?

 

гр. София                                                            С уважение:

 

Красимир Дончев Каракачанов ……….

Ангел Чавдаров Джамбазки ……….

Александър Маиров Сиди ……….

Карлос Арналдо Контрера ……….


 


--



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на