Пред БТА авдокатът ѝ Антон Станков заяви, че още не е решил дали да обжалва. Защитничката на Вергов Ина Лулчева пък каза, че ще обмислят дело за клевета.

Свързани новини

15.03.2023 14:08

Прокуратурата не откри доказателства за побой срещу актрисата Диана Димитрова

Видян 830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не са открити достатъчно доказателства за извършено престъпление срещу актрисата Диана Димитрова. Това е изводът на Софийската районна прокуратура, която е отказала да образува дело по жалбата ѝ за побой. Постановлението бе публикувано във фейсбук профила на Димитрова.

От документа става ясно, че актрисата е твърдяла, че колегата ѝ Юлиан Вергов ѝ е нанесъл побой по време на снимките на сериала "Откраднат живот" през ноември 2017 г. Досега тя не е казвала името му публично, макар че е правила намеци кой я е нападнал.

Според показанията на Димитрова двамата са имали интимни отношения. На въпросната дата те влезли в гардеробна, където актрисата искала да говори с Вергов, който бил ядосан заради техен телефонен разговор предишната вечер. Версията на Димитрова е, че в помещението била и друга жена – художник на костюмите на продукцията Велина Павлова. Тя обаче излязла и двамата с Вергов останали сами. Тогава актьорът я блъснал в стената, бутнал я, тя паднала и след това я ритнал няколко пъти, включително в лицето. След това излязъл от помещението, а други хора от екипа ѝ помогнали. Гримьорката напръскала лицето ѝ със спрей, за да не остане подутина. Димитрова твърди, че няколко минути по-късно тя говорила с продуцента Евтим Милошев, който я убедил да не подава жалба, за да не навреди на продукцията. Тя не си извадила медицинско, а само снимала синините и нараняванията. Именно тези снимки са представени като доказателство за побоя.

Свидетел

По време на прокурорската проверка като свидетел е била разпитана художничката на костюмите Павлова. Тя обаче е разказала по-различна версия. Дамата твърди, че никога не е напускала гардеробната и е станала свидетел на целия разговор между Вергов и Димитрова. Тя отрича актрисата да е била удряна и ритана. Според нея Вергов само избутал колежката си и тя паднала. Удари обаче нямало. Въпреки това Димитрова казала, че актьорът я е ритнал.

"Павлова много се изненадала от казаното от Димитрова и категорично ѝ заявила, че това не било вярно, защото била пряк свидетел на всичко, което се е случило. Въпреки това Димитрова продължила настоятелно да заявява, че била ритната в лицето от Вергов", пише в постановлението.

Според показанията на Вергов пък конфликтът между двамата тръгнал, защото той установил, че Димитрова общува с дъщеря му в социалните мрежи и поискал това да спре. Той отрича двамата да са имали интимна връзка и твърди, че се познавали само като колеги.

Експертиза

Поради липса на медицинско за нараняванията е назначена експертиза по направените снимки и твърденията на Димитрова. Установено е, че те могат да се причинят "по начин, съобщен от пострадалата, но предвид липсата на обективни данни (т.е. медицински документи) не е било възможно да се прецени от снимковия материал дали тези регистрирани промени в цвета на кожата отговарят на съобщеното от пострадалата".

Макар че данните за начина на причиняване на нараняванията са противоречиви, прокурорът все пак приема, че тя е пострадала.

Хулиганство, телесна повреда, давност

Прокурорът установява, че липсват медицински документи и показания, които да потвърдят тезата на Димитрова, а посочването на Вергов като извършител е едностранно твърдение. Дори да се приеме, че това се е случило, хулиганският мотив в действията му е изключен, тъй като би имало личен такъв. Дори и да се приеме, че това престъпление е било извършено, давността за преследването му е изтекла още през 2020 г.

Ако се приеме, че извършител е Вергов и липсва хулигански мотив, остава вариантът с лека телесна повреда. Тези престъпления обаче се преследват по частен път. т.е. пострадалият трябва да подаде жалба до съда, а прокуратурата няма правомощия да образува дело.

С тези аргументи преписката е прекратена. Решението не е окончателно и може да се обжалва пред градската прокуратура. От поста на Димитрова не става ясно дали тя ще го направи.

Пред БТА авдокатът ѝ Антон Станков заяви, че още не е решил дали да обжалва. Защитничката на Вергов Ина Лулчева пък каза, че ще обмислят дело за клевета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а