И прокуратурата, и защитата атакуваха размера на наказанието пред Софийския апелативен съд.

Свързани новини

06.10.2022 13:12

Прокуратурата иска обвиняемият за смъртта на Милен Цветков да лежи 15 години

Видян 1346 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата отново поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, който преди две години блъсна и уби на пътя журналиста Милен Цветков.


Делото приключи на втора инстанция в Софийския апелативен съд, където стигна след протест на държавното обвинение и частните обвинители, които искат Николов да бъде признат за виновен по обвинението, че e причинил смъртта на Цветков при евентуален умисъл, а не при непредпазливост. По това обвинение Наказателният кодекс предвижда минимум 15 години затвор, а най-тежкото наказание е доживотен затвор. Апелативните съдии пък обявиха, че ще се произнесат в срок.


На първа инстанция градският съд осъди Николов на 9 години затвор, след като не прие за доказано обвинението за умисъл и това доведе и до по-лекото наказание. Съдът му наложи и забрана да шофира за 10 години, като той трябва да плати и 40 000 лева разноски по делото.


Николов причини смъртта на Милен Цветков на Великден през 2020 г., след като се заби с автомобила си в колата на журналиста на червен светофар в София с близо 100 км/ч. и след употреба на амфетамин, кокаин и марихуана. По този повод подсъдимият обяснява през последните две години, че пиел сок и чай за успокоение и ползвал специална паста.


В пледоариите си вчера прокуратурата и адвокатите на близките на Милен Цветков подчертаха, че Николов е бил под влияние на наркотици и в последните 300 метра преди удара е ускорявал движението на колата, вместо да намали скоростта и да направи всичко възможно да избегне удара.


Николов помоли съдът да отсъди съобразно закона и съдебната практика, а не според обществения и медиен натиск. "Моля съдът да намали наказанието, или да върне делото на първа инстанция. В затвора често съм чувал затворниците да казват: "Всеки носи своя кръст". Аз винаги ще нося моя кръст, независимо от наказанието", беше последната му дума.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева