Процесът, спечелен от Лев Инс е заведен още през 2015 г., пише Bird.bg. По делото обаче са правени многократни отводи и затова е изпратено за разглеждане в Перник.

Свързани новини

08.12.2022 17:32

Прокуратурата и МВР са осъдени да платят 82 млн. лв. на Лев Инс заради провалената акция Октопод

Видян 1298 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В късните часове на 7 декември беше счупен абсолютният рекорд за обезщетение, което прокуратурата и МВР трябва да изплатят на фирмата Лев Инс, засегната от действията им. Двете правоприлагащи институции трябва да се бръкнат за солидарно обезщетение по ЗОДОВ в размер на 48 милиона и 300 хиляди лева, които с лихвите за последните 7 години набъбват на 82 милиона и 300 хиляди лева, съобщава разследващият сайт Bird.bg. Присъдата е на състав на Окръжен Съд Перник. Сумата е присъдена заради нанесени имуществени и неимуществени вреди от провалената акция Октопод преди повече от десет години. Тогава офиси на дружеството бяха запечатани, а техниката им иззета с аргумента, че един от обвиняемите – Алексей Петров  е свързан с компанията.

След шумните арести на бившата барета и още няколко души по времето, когато МВР се ръководеше от Цветан Цветанов, бяха образувани две дела – т.нар. Малък и Голям Октопод. И двете завършиха с фиаско за прокуратурата. Едното бе прекратено още на фаза разследване, а по другото Петров бе изцяло оправдан.


Процесът, спечелен от Лев Инс е започнал още през 2015 г., пише Bird.bg. По делото обаче са правени многократни отводи и затова е изпратено за разглеждане в Перник.
В иска си Лев Инс твърди, че заради действията на разследващите е била създадена обществена нагласа, че дружеството е замесено в незаконна дейност, което пък е довело да загуба на доверие от страна на клиентите и съответно – лоши финансови резултати за компанията. Заради изземване на голяма част от сървърите, техниката и документацията, било почти невъзможно да възстановят дейността си. Освен това иззетото било държано дълго време от разследващите и не било върнато въпреки всички молби и заявления.


"Само за година компанията била принудена да отговори на над 400 искания за проверки от страна на Комисията за финансов надзор, множество застраховани лица предявявали претенции за незабавно изплащане на застрахователни обезщетения и бързо обработване на щетите поради съмнения за закриване и ликвидация на компанията, а хиляди застрахователни договори бяха прекратени", пише в съдебното решение.


Заради иззетата техника фирмата е похарчила над 615 хил. лв. за ново оборудване, се установява по делото. Освен това за реклама са дадени над 4 млн. лв. за две години. Пред съда работещи във фирмата са разказали как не са могли да влязат в офисите си, а клиенти непрекъснато им звъняли и обяснявали, че са несигурни за застраховките си.
Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.12.2022 21:57

    Да плащат нефелното МВР и корумпираната Прокуратура, а не отново вечно крадения беден българин

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и