Свързани новини

12.12.2021 09:32

Прокуратурата: Директорът на ГДБОП ни натиска заради обвиняемия по разследването за Хемус

Видян 2777 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върху прокурори от Софийската градска прокуратура е упражнен безпрецедентен натиск заради делото за АМ „Хемус”. Това обяви на брифинг говорителят на СГП Десислава Петрунова, предаде Нова тв. ВИЖ ВИДЕО ТУК!


„Разследването се води от 3 ноември от екип от двама разследващи полицаи в ГДБОП под ръководството и надзора на екип от трима наблюдаващи прокурори в Софийската градска прокуратура. По иницатива на разследващите органи на 6 декември беше повдигнато обвинение и беше задържан обвиняемият Борислав Колев за срок от 72 часа. На 9 декември, отново по предложение на разследващите органи, беше поискано от Софийския градски съд постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът постанови домашен арест. Към днешна дата срокът за протестиране не е изтекъл. Непосредствено след внасяне на искането в прокуратурата е била проведена среща между двама наблюдаващи прокурори, разследващи органи и работници. На нея прокурорите устно са били уведомени, че обвиняемият иска да даде обяснения по делото. Това трябва да стане в присъствието на прокурор. На следващия  ден – този петък, в Софийската градска прокуратура е постъпило и искане за разпореждане да бъде доведен обвиняемият в сградата на ГДБОП, за да му бъде проведен разпит", разказа Петрунова.


Вечерта в петък обаче наблюдаващият прокурор е получил обаждане от ръководителя на разследващите органи. По думите на Петрунова той отново е потвърдил, че обвиняемият иска да даде показания само пред прокурор. Той се е срещнал с разследващите органи по делото в събота. Самият обвиняем обаче се отказал от намеренията си и заявил, че не знае защо е извикан.


„Наблюдаващият прокурор е получил условие да се измени мярката за неотклонение в по-лека такава, което би довело до освобождаване от наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор отговаря, че извънсъдебните договорки са в противоречие със закона и тя няма как да участва в тях", поясни говорителят на СГП Десислава Петрунова.


Образувано е досъдебно производство за опит за склоняване на прокурори от СГП да нарушат свои служебни задължения. Предвижда се лишаване от свобода от 1 до 6 години, допълниха от прокуратурата. От държавното обвинение заявиха, че вероятно шефът на ГДБОП Калин Стоянов ще бъде разпитан по случая.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 смешници 12.12.2021 17:44

    Вместо да реват като малко дете и да стават непрекъснато за смях, прокуратурата да се захваща сериозно за работа и да забрави мутренското време, че прокурорките са заприличали на холивудски звезди, а прокурорите на все по-замогващи се бизнесмени!!!

  • 001 Anonimen 12.12.2021 14:00

    И тоз калинко е мангал. Мангуста види ли власт, се о$сира.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби