Мултинационалната компания Johnson & Johnson е била принудена да спре производството на своята ковид19-ваксина

Свързани новини

09.02.2022 17:47

Производството на Янсен е спряно от САЩ още в края на 2021 г.

Видян 2585 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мултинационалната компания Johnson & Johnson е била принудена да спре производството на своята ковид19-ваксина, която у нас наричаме Янсен и с която заради само едната доза се имунизираха стотици хиляди българи, още в края на миналата година от американските власти, разкри авторитетният The New York Times.


 


„Паузата”, за която светът разбра едва сега, е определяна в коментар на фирмата като „временна”. Нито една машина, която произвежда ваксината в холандския град Лайден не работи, но и не е преминала към производството на друг медикамент.


 


Каквото и да се говори, става дума за пари, показват отчетите и прогнозите на компанията. Тя отбелязва продажби на ковид-препарата си на стойност $2,39 млрд. през  2021 г. и очаква още $3,5 милиарда през 2022 г. Пазарът би бил зает от Пфайзер, която, както писахме очаква 50% скок в пласираните от нея ваксини през 2022 г.


 


Това личи и по родните данни. В България Янсен е втора за последния отчетен към редакционното приключване на броя ден – 8 февруари, с 633 поставени дози, с 29 повече от Модерна. Пфайзер е супер лидер с 6370 дози.


 


Ню Йорк Таймс не е успял да събере данни дали спирането на производството от два месеца е довело до липсата й в държавите, където се прилага.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист 09.02.2022 20:19

    https://pogled.info/imagebank/cache/x220209171645 -Австрийците, вдъхновени от успеха на канадските протестиращи, са готови да се поучат от опита си в борбата срещу мракобесието на коронавируса. Появи се информация, че на 11 февруари 2021 г. по канадски сценарий може да се развият събития в столицата на Австрия. Ако акцията е масова, тогава коалицията ще трябва да чуе гласовете на протестиращите. Събитията в Канада показаха, че камион или друго превозно средство се превръща в механизъм за борба за правата им по напълно демократичен, ненасилствен начин. Основното в този въпрос е концентрацията на автомобилна техника на определено място, където живее омразното от обществото правителство. Спокойно можем да кажем, че двегодишните медицински подигравки на хората породиха нова форма на протест – човек + кола, и тя се оказа толкова неочаквано ефективна, че скоро и други държави ще възприемат този опит. Например Австрия вече го е приела на въоръжение. https://pogled.info/imagebank/cache/x220209171645-800x451.jpg.pagespeed.ic.BQcZymFZnI.webp

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей