Свързани новини

08.12.2021 13:12

Проф. Сербезова: Винаги, когато съм напускала зоната си на комфорт, това ме е придвижвало напред

Видян 1252 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, чието име се завъртя в медийното пространство като кандидат за министър на здравеопазването, нито потвърди, нито отрече дали тя ще заеме този пост.


"Все още е рано да се говори, тъй като решението е на коалиционните партньори, след това на парламента. така че конкретните имена все още не се обсъждат, стигнали до този етап. Разбира се, има редица предложения, те се завъртат в медийното пространство, защото хората е нормално да са много чувствителни на това кой ще поеме определен сектор", заяви проф. Сербезова в сряда пред БНТ.


"Смятам, че сме стигнали до точката, в която трябва да загърбим страх, лично его, да не се притесняваме, че един или друг пост може да се отрази негативно на кариерата, или пък обратно - да приемаме, защото може да се отрази позитивно, а наистина всеки един от нас като гражданин трябва да направи това, което е нужно", коментира тя.


Тя допълни, че винаги, когато е напускала зоната си комфорт, това я е придвижвало напред.


"Зоната на комфорта, винаги когато аз съм я напускала, това ме е придвижвало напред. Научавала съм нещо ново, давала съм опит. Има етапи в живота на човек, когато трябва повече да получава и да учи, но идва момент когато трябва да започнеш да даваш на това общество. Когато даваш, ти трябва да излезеш от зоната си на комфорт и аз съм го правила много пъти", посочи тя.


"Знам какво е да се работи в държавна администрация и да се носи отговорност", посочи тя, припомняйки професионалния си път като директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, съветник в МЗ, университетски преподавател и др.


Според нея е важен екипът, с който всеки един министър работи и допълни, че освен краткосрочни цели, трябва да се гледа и напред в бъдещето и да се очертаят дългосрочни.


По думите ѝ при Covid кризата е била необходима по-добра комуникация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.12.2021 13:43

    Голяма лисица е тази Асена. По какви причини пласира на мястото си нефелна зелена калинка без грам компетенция и практика за шеф на ИАЛ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне