Първата копка на проекта беше през лятото на 2020 г. със закупуването и доставянето на трите газови когенератора

Свързани новини

25.02.2022 13:43

Проектът за производство на енергия от природен газ е на финалната права: Инж. Севдалин Желев, директор на Топлофикация Русе

Видян 2314 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Проектът ни за изграждане и пускане в експлоатация на газовите когенератори навлезе във финалната фаза на реализация. В момента се извършват довършителни дейности и скоро ще бъдат извършени тестови изпитания на мощностите.


 


Първата копка на проекта беше през лятото на 2020 г. със закупуването и доставянето на трите газови когенератора. Мощностите  са с обща мощност 21 мегавата електрическа мощност и около 18 мегавата топлинна мощност.", коментира инж. Севдалин Желев, директор на "Топлофикация Русе".




Директорът на "Топлофикация Русе" обясни, че технологията осигурява изключително ниски нива на вредни емисии. Те са щадящи за околната среда при работа на природен газ. Тази стъпка в посока намаляване на замърсяването на околната среда е водещ мотив в избора на съоръженията, следващ общата концепция на „Топлофикация Русе“ за подобряване на чистотата на въздуха.", посочи инж. Желев.


 


Той беше категоричен, че крайната цел на инвестицията е обезпечаване и гарантиране на непрекъснатост на доставките на екологична топлинна енергия за клиентите и поетапната трансформация на предприятието. "Това е наш поет ангажимент за модернизацията на централното топлоснабдяване в Русе. Чрез модерните съоръжения градът ще има по-ефективно производство на топлинна енергия, по-чист въздух и нови инвестиции в местната икономика.", добави инж. Желев.


 


"С реализирането на проекта ни целим диверсификация на горивния микс, както и пълно премахване на въглищата извън отоплителния сезон още през следващата година. Производството на енергия от природен газ е много по-екологично в сравнение с използването на твърди изкопаеми горива. Нашата цел е да  отговаряме изцяло на новите изисквания на Европейския съюз за чисто производство на енергия.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей