Свързани новини

02.04.2019 18:00

Пробутват евродепутат от ГЕРБ за прокурор №1

Видян 5153 пъти | Коментари 2
Гласували 6 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите се готвят за абордаж на съдебната власт и гласят свой прокурор №1, който трябва да бъде избран до месеци. Мандатът на Сотир Цацаров изтича, а ролята на главен обвинител е ключова и бъдещето на много лица от властта зависи от това кой ще поеме кормилото на прокуратурата. Няколко вероятни кандидати вече отпаднаха.


В неделя стана ясна подредбата на евролистата на ГЕРБ, според която действащият евродепутат на Емил Радев попадна на едва 8-мо място и фактически е изместен от избираемата зона. Отдавна се говори, че на юриста Радев е отредено съвсем друго кариерно бъдеще, което може да се окаже прокурорският пост. Припомняме, че от 19’ още на 29 ноември 2018 г. писахме, че герберът е гласен за това място.


Пътят вече се разчиства след явното отпадане на поне двама от вероятните кандидати. Шефът на спецпрокуратура Иван Гешев изгърмя при визитата си в САЩ, след която обяви, че 99,99% няма да се номинира.


   Още по-малки надежди има и за шефа на КОНПИ Пламен Георгиев, който също беше нарочван, като вероятен претендент за поста. Пътят към прокуратурата вече е затворен, след като се оказа, че главният антикорупционер също е замесен в скандала около имотната афера с примеси на корупция. Имотите на сина на вечния кандидат - шефа на следствието Б.Сарафов за над 1/2 млн. също скандализираха.


Междувременно евродепутатът Радев минава за приближен именно до Цветанов.  


Досега той е бил адвокат, но не и магистрат. Съдия от Върховния административен съд (ВАС), е съпругата му, която рязко се издига от секретар, след като мъжът й става депутат, а след това влиза в  ЕП. Невероятният кариерен скок става, след като за шеф на ВАС става възпитаникът на школата на МВР Георги Колев, а Радев се опитва да прокара промени в Закона за съдебната власт за разширяване на правомощията на председателя на ВАС. Изборът на Радева за съдия става, след като тя успява с нищожните 10 стотни да мине минималната по закон оценка от 4,50.


Самият Радев вече демонстрира своята лоялност в съдебната зала. Вече в качеството си на депутат той се явява като адвокат по дела на свои колеги от ГЕРБ. Според Капитал именно той  искаше ликвидиране или поне ограничаване на Търговския регистър, което да остави в сянка много от съмнителните бизнес отношения.


 Интересни са и други подробности за Радев. Той е юрист от Варненския икономически (по идея и основа туристически) университет. Преди депутатството е шеф на ГЕРБ във  Варненския общински съвет.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Единсвения вестник който не цепи басма на управляващата шайка! Евала! Всеки ден по един корумпиран герберунгел. Има мегдан... Кметове, областни управители, още корумпета ще цъфнат. ГРОБ е хидра!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Е, те това БарниРъбъл 2 - що не го попитате и него, и всички гербаджии, които се излежаваха по Брюксел и нагъваха белгийски говрети (личи му, нали) какво направиха за България. За джоба им ние знаем-нещастници !!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,