01/02

Свързани новини

15.03.2009 15:29

Проблемът със сметта се превръща в национален, смята премиерът

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици тонове боклук продължават да стоят по софийските улици. Това се вижда с просто око, това показват и простите сметки. При 1100 тона смет, извозвани на ден от „Новера“ доскоро, сега максимумът постигнат от общината в кризисните дни е от 670 до 870 тона за ден. Това прави 430 тона неприбрана смет по улиците на София. Боклукът и вчера си остана в много зони на центъра, въпреки че още в четвъртък шефката на инспектората декларира, че не били изчистени само 4 района, сред които не беше зона „Център“.


В петък столичният кмет Бойко Борисов обяви, че е прекратил едностранно договора с концесионера за почистване на София. Според думите му после са започнали преговори с възможно най-много фирми, показали наличие на достатъчно техника за сметосъбирането. Съветникът от БСП Георги Кадиев каза в тази връзка, че с тези фирми няма сключени договори, те чистят по думите му - на доверие, не е ясно на какви цени почистват.


От своя страна премиерът Сергей Станишев каза по БНР вчера, че проблемът с чистотата в София се превръща в национален проблем. По думите му кметът изтеглял коли от градове, които се управляват от градоначалници на ГЕРБ. При задълбочаване на кризата държавата ще трябва да се намеси и ние имаме тази готовност, подчерта премиерът. Междувременно с разрешението на министър Тачева 80 души, излежаващи присъди при лек режим в софийския затвор участваха в събирането на битови отпадъци.


От държавното обвинение пък наложиха безсрочна забрана на вече бившия концесионер на чистотата в града да прибере своите контейнери, въпреки че дружеството няма договори за сметоизвозване, а съдовете са негови. Аргументът е, че в тази ситуация прибирането на съдовете представлява престъпление, защото се създава опасност за общественото здраве.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес не се страхувайте да споделите плановете си

Днес не се страхувайте да споделите плановете си с