Реално пак ще се купува руски газ, но с 30% надценка и с едни 5€ над пазарната цена, заяви мая

Свързани новини

04.05.2022 12:12

Призовавам Рашков да влезе в Булгаргаз заради сделките с газа​: Манолова

Видян 1403 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„Призовавам Рашков отново да влезе в Булгаргаз и да извади цялата истина. Да направи проверка как в Чирен останаха само 17% газ от капацитета на хранилището след продажбата на 37 хил. МВтч газ на бившата фирма на новия шеф на Булгаргаз – МЕТ Груп.


 


Същата тази фирма е и доставчикът, който трябва да замести Газпром. Реално пак ще се купува руски газ, но с 30% надценка и с едни 5€ над пазарната цена. Това са 10 млн. лв., които ще бъдат разпределени за комисионни. Пазарната цена е с 2€ над цената на газовия хъб в Холандия, но тази фирма ще получава по 5€ отгоре – при това без търг. Купуват газ за 200 млн. евро само за месец май без търг и без конкурс.“



 

Това заяви председателят на новата партия Изправи се България Мая Манолова пред Нова нюз след учредяването на формацията си. Г-жа Манолова допълни, че вече се съмнява дали и от Продължаваме промяната искат орган, който да се бори с корупцията, защото тогава ще трябва да проверява и техните сделки като тази за газа. Лидерът на Изправи се България беше категорична, че от формацията са за енергийна независимост от руския газ, но не са съгласни енергийната зависимост от Русия да стане зависимост и от приятелския кръг на властта.


 


Г-жа Манолова заяви, че Изправи се България е социална партия, социалната алтернатива, която се бори за по-високи доходи, по-високи заплати, за трудова реформа. По думите ѝ няма партии, които да бъдат техни естествени партньори в момента.




На въпрос за партньорството си с „Отровното трио“ г-жа Манолова заяви:




„В коалицията, която бяхме постигнахме нашата цел Борисов да бъде извън властта. Сега всеки тръгна по своя път, така че вероятно ще участваме отделно на следващите избори.“




По думите ѝ в момента няма социална партия в парламента в противен случай нямаше да се допусне обсъжданото от КЕВР 30% увеличение на цената на водата. В момента регулаторът разглежда предложенията за нови бизнес планове на ВиК дружествата и точно в този момент останаха без работещ интернет сайт и без информация за потребителите и възможност да се включат в обществените обсъждания.




Относно износът на оръжия за Украйна Мая Манолова коментира: „И малките деца разбраха, че българско оръжие стига до Украйна“. Това се потвърждава и от информация в световните и украинските медии, както и от новите договори за 2 млрд. лв. за износ към Полша и Чехия на оръжие, предназначено за Украйна. По думите на лидерът на Изправи се няма как Корнелия Нинова да не знае, че се изнася оръжие за там, защото в междуведомствената комисия, която одобрява износа освен представители на МИИ има представители и на службите, които са ги информирали за това.


 


„Нинова е в каскадни лъжи, които колкото и пъти да ги повтори няма да променят факта, че българско оръжие стига до Украйна. Очаквам, че ще направи „голям шлем“ в лъжите след като излъгаха пенсионерите, след като лъжат, че българско оръжие не стига до Украйна, сега третата лъжа ще бъде, ако Парламентът гласува, ние излизаме от коалицията. Не те останат, ще стоят вкопчени в креслата си до последно“ прогнозира г-жа Манолова.


 


Относно разглеждането на искането за отстраняване на главния прокурор лидерът на Изправи се България коментира, че всички сме наясно как ще приключи гласуването във ВСС – Гешев ще остане главен прокурор, защото има мнозинство в този Висш съдебен съвет.




Тя отправи въпрос как ще гласуват представителите на партията на Нинова в Съвета и дали отново ще подкрепят Гешев, както го правиха многократно.




Мая Манолова коментира, че смяната на главния прокурорможе да стане със смяна на ВСС. Може да стане с промяна на закона като направят Съвета от постоянен в непостоянно действащ орган и това автоматично означава избор на нови членове на съвета. За това се изисква обикновено мнозинство в Парламента, но очевидно и по темата съдебна реформа противоречията са много сериозни – по думите на лидера на ИБГ.


 



Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 престъпници във властта 04.05.2022 14:43

    И не само, как е възможно политици и държавни служители на високи позиции да се оказват собственици на общински терени и застрояване за стотици милиони?! Не им стигат незаслужените високи заплати и бонуси, рушвети и комисионни, ами и злоупотреба със служебно положение и далавери за много милиони

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец