Джамбазки допусна, че може би заради вота на недоверие премиерът не свиква Комисията по външна политика.

Свързани новини

21.06.2022 09:33

Привърженици на ВМРО блокираха дома на Кирил Петков

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Привърженици на ВМРО, начело с евродепутата Ангел Джамбазки, са блокирали пространството пред жилището на премиера Кирил Петков, който живее в центъра на София.


 

„Искаме да му зададем няколко въпроса, свързани с българската позиция за РСМ. Искаме да разберем има ли двойна политика, има ли втори външни министър в лицето на г-жа Чернева, поемал ли е ангажименти към западни посланици България да направи отстъпки без нищо в Македония да е мръднало, работи ли договорът за добросъседство, какво е свършено по него, каква е неговата лична позиция, защо не свиква Комисията по външни работи," каза Джамбазки.  


 



Той посочи, че събирането е кротко, мирно и не навлиза в ничие лично пространство. "Просто чакаме един човек, на който българският данъкоплатец плаща залата и би трябвало работният му ден да започне след малко на адреса, на който твърди, че живее и ходи пеша. Но г-н Петков не се появява," допълни евродепутатът.




Той каза още, че премиерът се опитва да бяга от отговорност, прехврляйки на парламента решението за РСМ:




„След като година и половина говори глупотевини по темата, след като се държа уникално лаишки, неподготвено, непоследователно, след като подцени и до известна степен компрометира българската позиция с глуповати, лековати изказвания, прегръдки и целувки с хората от София, които много бързо прецениха умствения му багаж  и подготовка и го използваха просто като боксова круша, за да се упражняват върху него – това означава, че се опитва да бяга от отговорност."




Джамбазки допусна, че може би заради вота на недоверие премиерът не свиква Комисията по външна политика. „Защото се страхува може би това, което се чуе и види там, да не нагнети допълнително напрежение в негов ушърб.”




Събралите се хора настояват за оставката на министър-председателя заради позицията на България за РС Македония.




Александър Сиди обясни, че съмишлениците му искат да попитат премиера какво точно е договорил за Република Северна Македония и кога ще подаде оставката си. „Това е най-нелепият премиер досега в историята на България”, твърди той. По думите на Сиди, Петков „на тъмно продава българския национален интерес”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,