25.02.2009 12:42

Присъда за група, склонявала жени към проституция в Полша

Видян 2313 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варненският окръжен съд произнесе тежки присъди за петимата мъже, участвали в организирана престъпна група, която от 2002 до януари 2005 г. склонявала жени към проституция и организирала трафика им в Полша, съощщиха от пресцентъра на институцията, цитирани от БГНЕС.


Съдът призна вината на лидера на групата - 48 годишния Ружди С.Х. за склоняването към проституция на 8 жени, за трафика в на 5 от тях в Полша и за отвличането на едно от момичетата. За всяко едно от престъпленията извършени в различни периоди от време и в съучастие с 4-та от престъпната група той получи различни наказания, но съдът определи  Ружди да изтърпи най-тежкото от тях 10 г. затвор и глоба от 10 000 лв. Ружди е осъден да заплати на едно от пострадалите момичета 50 000 лв обещетение за причинените неимуществени вреди и 2000 лв държавна такса. Нещо повече. С отделно определение ВОС измени мярката му за неотклонение от "подписка" в "задържане под стража". Ружди не се яви в съдебната зала, за да чуе присъдата си и съдът предприе всички необходими действия за да бъде задържан. Втората ефективна присъда от 3 г. затвор получи синът му Дениз. Макар и непълнолетен в периода на извършване на престъпленията, ВОС призна вината му за склоняването към проституция на 5 от момичетата и за трафика им в Полша, осъществен в различни периоди от 2003 до юни 2004 година. На затвор от 5 г. затвор е осъден и доведеният син на Ружди – Галин. Той и Дениз бяха задържани в съдебната зала, след като ВОС измени мерките им за неотклонение от "подписка" в "задържане под стража". Племенникът на Ружди -  Чакър С. получи условна присъда от 2 г., отложени с 5 г. изпитателен срок и глоба в размер на 3000 лв. Това наказание е заради склоняването към проституция на една от жените и за трафика и в Полша, където жертвата отново била принуждавана да проституира. Петият от групата, който е съсед на престъпния бос - Демир А. е също с условна присъда - 3 г. и 3 000 лв глоба. Съдът призна вината му за склоняването към развратни действия и за трафика на 2 от пострадалите жени осъществен през есента на 2003 година. Жертвите на групата са били от Варна, Ямбол, от Добричко, Бургаско и от Плевенско. Повечето от тях са били принуждавани да проституират със сила, бой  и заплахи. Момичетата са били шантажирани, въвеждани в заблуждение и принуждавани да проституират на различни места на територията на Полша - по магистрали и на паркинги. Някои от тях са успели да избягат. Една от жертвите свидетелства в съдебната зала, че е заплашвана от подсъдимите. Съдът предприе всички необходими действия за нейната защита.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.