„Демократична България” ще призове „Продължаваме Промяната” за по-сериозни усилия за реализиране на втория мандат, заяви председателя на ПГ на ДБ Христо Иванов във връзка с перспективата за редовно правителство.

Свързани новини

10.11.2022 16:06

Приканваме ПП за малко по-сериозен разговор за втория мандат: Христо Иванов

Видян 835 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Демократична България” ще призове „Продължаваме Промяната” за по-сериозни усилия за реализиране на втория мандат, заяви председателя на ПГ на ДБ Христо Иванов във връзка с перспективата за редовно правителство.

Той беше категоричен, че за формацията му не е опция подкрепа на кабинет с първия мандат на ГЕРБ. „Смятаме, че трябва да се положат по-сериозни усилия вторият мандат да бъде реализиран като възможност. Ще приканим „Продължаваме Промяната” за малко по-задълбочен и сериозен разговор. Защото според нас това е реалистичният сценарий - ако изобщо е възможно да се излъчи правителство, да стане с втория мандат. Вторият мандат е на ПП, редно е те да анонсират как си представят формулата, ние можем да участваме в обсъждане, добави Иванов.

ДБ биха оценявали всяка една формула от гледна точка на техните критерии и доколко такъв кабинет може да реализира сериозни конституционни реформи, отговори той на въпрос каква би била позицията им, ако ГЕРБ подкрепят втория мандат. „Дяволът ще е в детайлите”, подчерта политикът.

Иванов уточни, че третият мандат засега не е обсъждан в органите на ДБ, но предупреди, че при него ще има много сериозен риск от повторение на формулата „Беров” - един мандатоносител, неясно кой стои зад кабинета, кой реално носи отговорност. „Когато разсъждаваме върху третия мандат, трябва да сме много чувствителни по тази тема”, предупреди съпредседателят на „Демократична България”.

За окончателната присъда за бившия кмет на „Младост” Десислава Иванчева каза, че решенията на ВКС не се коментират, те се изпълняват. „Очевидно е, че съдът се произнесе и това е последната точка по този казус”, допълни Иванов.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне