След като 19 минути пръв писа още преди половин година за манията по дишането на нещо, което наричат "райски газ" и го разпространяват из заведенията между тийнейджърите без никой да е проверявал с какво ги зарибяват, а според Мария Бонева - собственик на единствената здравна тв у нас КодХелт, разпространител е кръгът около боса на организацията на заведенията Ричард Алибегов, и омбудсманът Диана Ковачева се захвана активно с темата

Свързани новини

26.07.2022 14:15

Приятелка на Алибегов била чадър за балоните с "райски газ"? Омбудсманът иска забрана за новия вид зарибяване на децата

Видян 6739 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След като 19 минути пръв писа още преди половин година за манията по дишането на нещо, което наричат "райски газ" и го разпространяват из заведенията между тийнейджърите без никой да е проверявал с какво ги зарибяват, а според Мария Бонева - собственик на единствената здравна тв у нас КодХелт, разпространител е кръгът около боса на организацията на заведенията Ричард Алибегов, и омбудсманът Диана Ковачева се захвана активно с темата. Високопоставен източник от правителството пък ни насочи към връзката, която може да бъде наречена и чадър над този мръсен бизнес с децата.


Министерският източник поясни, че приятелка на Алибегов при поставянето на основите на алъш-вериша с внасяните от Китай за стотинки и продаването за много пъти повече балони за "райски газ" е била на твърде висок пост в Министерството на здравеопазването и не е случайно, че Промяната я е махнала от длъжността. което обяснява защо никой не е изследвал при постъпването на първите количества балони с какво са пълни, никой не е последвал европейската практика поне да се контролират, ако не се и забранят. А именно забраната е тактиката по въпроса на повечето държави в ЕС.

Най-вероятно става дума за Теодора Табакова, началник на кабинета на здравния министър - тоест сивият кардинал в сектора при проф. Костадин Ангелов, въпреки манекенската си длъжност, прикрита неуспешно зад диоптерни очила, предполагат експерти, след като източникът не назова конкретно име. Ние се питаме възможно ли е това?

Но ето какво пише омбудсманът по темата:



 "Трябват спешни мерки срещу употребата на райски газ от деца.
Сезирах министъра на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова, председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание доц. Антон Тонев и председателя на Комисията за защита на потребителите Иван Френкев за множеството жалби от родители и граждански организации, в които ме сигнализират за масовото разпространение и употреба от непълнолетни лица на диазотен оксид, известен още като "райски газ".



Сред децата и тийнейджърите   има "мода" да "дишат" райски газ на партита, лични празници, в дискотеки и барове.
Препоръчах законодателни промени, ограничаващи разпространението и продажбата на диазотен оксид; разгръщането на широка информационна кампания, в която да се включат образователни институции, родителски и пациентски организации, медии и лекари, които да информират обществото за опасностите от употребата на диазотен оксид. Обърнах се и към КЗП, която да осъществи административен контрол върху целия вътрешен пазар за стопиране разпространението и продажбата сред деца на опасната стока.



  Диазотният оксид се продават свободно и легално, а доставката му онлайн е почти светкавична.
 Непълнолетните се снабдяват с пълнителите с райски газ с различни аромати, като след това със специална помпа изкарват от устройствата самия газ и го засмукват.



Дрогирането с райски газ системно се практикува в дискотеки и клубове. Само кратък преглед в интернет пространството е достатъчно, за да се



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 кочина 26.07.2022 14:28

    Ние отдавна нямаме нито митници, нито КЗП, нито БАБХ, всичко е овладяно и окупирано от престъпници и мафиоти.

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния