Пригожин

Свързани новини

06.10.2023 09:34

Пригожин застрелян в самолета, €100М и 5кг кока имаше в офиса: Путин

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин ми докладва, че в телата на загиналите при катастрофата на самолета на Евгений Пригожин са открити фрагменти от ръчни гранати“. Това заяви президентът Владимир Путин по време на годишната среща на международния дискусионен клуб „Валдай“, която се провежда в черноморския курорт Сочи, цитиран от ТАСС.

Самолетът „Ембраер Легаси 600“, на борда на който бяха собственикът на частната военна компания Евгений Пригожин, командирът Дмитрий Уткин и още петима членове на „Вагнер“, двама пилоти и една стюардеса, се разби на 23 август в Тверска област. Самолетът е летял от Москва за Санкт Петербург. Самоличността на жертвите е потвърдена с ДНК тестове.

Според Путин разследването е показало, че върху самолета не е имало външно влияние. Една от версиите за катастрофата беше, че самолетът е свален с ракета.




Останки от разбилия се самолет, снимки: Telegram

„Със сигурност стои въпросът какво се е случило с ръководството на компанията. Буквално преди няколко дни ръководителят на Следствения комитет ми докладва, че в телата има части от ръчни гранати, а върху самолета не е имало външно въздействие. Това е установен факт от следствените органи“, каза Путин.

Той заяви, че не е правена експертиза за наличие на алкохол и наркотици в телата на жертвите, въпреки че е трябвало да бъде извършена. Руският президент каза още, че в офиса на компанията на Пригожин в Санкт Петербург са открити 10 милиарда рубли в брой и 5 кг кокаин.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец