Европейската комисия настоя за един мобилен порт за зареждане преди повече от десетилетие.

Свързани новини

07.06.2022 15:07

Приеха единното еврозарядно по идея на сем. Паси

Видян 1673 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Старата идея за единно зарядно за мобилни телефони на българското семейство Гергана и Соломон Паси, която те лансират по света и у нас от години, беше приета от Европейския съюз.



Представители на 27-те страни - членове на ЕС и евродепутатите се споразумяха за универсално устройство за зареждане на смартфони, таблети, конзоли и цифрови фотоапарати, което да бъде въведено до есента на 2024 година, а на следващ етап - и за лаптопите.


 


Apple ще трябва да смени конектора на своите iPhone, продавани в Европа до 2024 г., заради споразумението за единен порт за зареждане на мобилни телефони, таблети и камери.


 


Европейската комисия настоя за един мобилен порт за зареждане преди повече от десетилетие.
Потребителите на iPhone и телефони с операционна система Android отдавна се оплакват, че се налага да използват различни зарядни за своите устройства. Първият се зарежда от Lightning кабел, докато устройствата, базирани на Android, се захранват чрез USB-C конектори.


 


Половината от зарядните устройства, продадени с мобилни телефони през 2018 г., са имали USB micro-B порт, докато 29% са имали USB-C порт и 21% Lightning конектор, според проучване от 2019 г, казва Ройтерс.
„Сделката, която сключихме тази сутрин, ще донесе около 250 млн. евро (267 милиона долара) спестявания на потребителите“, каза в изявление ръководителят на индустрията на ЕС Тиери Бретон.


 


„До есента на 2024 г. USB Type-C ще стане общ порт за зареждане на всички мобилни телефони, таблети и камери в ЕС“, се казва в изявление на Европейския парламент.


 


 Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.06.2022 08:47

    Я каква реклама на Паси...трябва да сме им благодарни и затова че ни вкараха в НАТО без да питат...големи грижовници се оказват.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак