Свързани новини

19.12.2021 18:17

Пряк избор на главен прокурор от хората е демократично, но рисково: Дончев

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"ГЕРБ биха подкрепили реформа в прокуратурата. Пребалансиране на правомощията на главния прокурор е необходимо". Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.


"Но не би следвало да свеждаме съдебната реформа само до това. При модела прокуратурата да отиде към изпълнителната власт е ясно кой носи отговорността, но това съдържа потенциал за ескалиране на политическо противопоставяне. Пряк избор на главен прокурор от хората е демократично, но рисково. Риск има и ако Народното събрание избира главен прокурор", заяви Дончев.


"Когато има подозрения по отношение на висш държавен служител - бивш или настоящ, е хубаво да се провери всичко". Това каза той по повод възложената на БНБ задача от прокуратурата - да анализира кюлчетата и серийните номера на банкнотите евро, които се виждат на снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.


Томислав Дончев каза, че за да е добро едно управление и да дава най-добрия резултат, то трябва да има качествена опозиция - "силна, компетентна, подготвена":


"Качеството на управлението зависи от това колко силна е опозицията. Ние имаме амбицията да бъдем такава. Основният ангажимент е да зареждаме управлението с висока доза реализъм... Властта е тежест", добави той.


Дончев заяви, че "младостта е страхотен капитал в политиката, защото понякога предлага решения отвъд очевидностите".


"Приветствам присъствието на повече млади хора в политиката. Редно е човек да бъде толерантен към младостта, към липсата на опит, но не и толерантен към мързела. Когато коментираш по дадена тема, е хубаво да се подготвиш предварително".


За мораториума върху цените на тока, парното и водата Дончев подчерта, че след решение на ръководството на групата са отправили предложението.


"Предложението беше композирано в пленарна зала и беше подкрепено с конституционно мнозинство... Мораториумът не е дългосрочното решение. Зависи какви други мерки ще се вземат в енергетиката", каза той.


Народният представител от ГЕРБ допълни и мнение по случая "Хемус":


"Очевидно има лице, с което МВР работи. Какви ги и вършило, дали става дума за вътрешнофирмена афера, или става дума за злоупотреба със средства - не мога да кажа. Има нещо нередно, но какво е то, трябва да се установи. На мен ми прилича на вътрешнофирмена афера. Това, че някой в ролята си на изпълнител е теглил, събирал, внасял от плащанията, не му променя ангажимента към това, за което има договор".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни