„Току - що избраният нов лидер на БСП Корнелия Нинова също е сред “посветените”, тъй като е била председател на УС на Булгартабак Холдинг в периода на управление на Тройната Коалиция

Свързани новини

05.10.2022 12:21

При Нинова - шеф на БТ: Контрабанда на цигари за терористи, воглаве с Молла Омар

Видян 4965 пъти | Коментари 7
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понеже името на лидера на БСП Корнелия Нинова тя би желала да превърне в единица мярка за антикорупция, борба с прокуратурата, честност и почтеност, нека да припомним, че най-вероятно точно чадър от магистратурата е причината да не дадат резултат сериозни разследвания срещу нейната дейност в ръководството на държавни фирми и да не е ясно срещу какво са заметени следите й. Форма на контрол и зависимост ли е това – всеки може да си отговори?


Като заместник-министър на икономиката, с титуляр Р.Овч., Нинова оглавява борда на Булгартабак. На 8 май 2016 г. – деня на избора на юристката за шеф на БСП с подкрепата на Станишев, Гергов, Лечева и Добрев, които предаде в същия този ред в следващите 3 години, журналистическо разследване на Биволъ вади дела и документи за контрабанда на бг цигари от държавната фирма към терористи.


Ето и статията:


„Току - що избраният нов лидер на БСП Корнелия Нинова също е сред “посветените”, тъй като е била председател на УС на Булгартабак Холдинг в периода на управление на Тройната Коалиция. Тя запазва този пост дори, след като е уволнена от поста зам – министър на икономиката и енергетиката в разгара на скандала “Овчаров – Александров”. Освен Румен Овчаров и шефа на Националната Следствена Служба Ангел Александров, в този мащабен скандал са замесени Вальо “Топлото” (б.р. шеф на Топлофикация – София от кръга на Р.Овч. ) и бизнесменът Красимир Георгиев (б.р. групировката Фронтиер ), който е състудент на Овчаров.


Другият уволнен след скандала Булгартабак, заедно с Корнелия Нинова, е Делян Пеевски, който тогава е заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии. Срещу Пеевски започва разследване за натиск върху друг шеф на Булгартабак Христо Лачев. “Единственият натиск, който ми е оказван, е бил от страна на бившия заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски и от страна на Ангел Александров“ – казва тогава Лачев. От размяната на обвинения между Румен Овчаров и Ангел Александров, последвала в медиите, стана ясно, че Булгартабак Холдинг е бил разследван за


източване на средства от държавната фирма


Впоследствие обаче разследването завърши без обвинения, а Делян Пеевски беше възстановен на поста си.
Документите, разкрити от Биволъ през последните месеци вдигат завесата над истинската причина за конфликта между Пеевски и Лачев – контрол над контрабандата. По това време контрабандните схеми минават през Христо Лачев

чрез офшорката Каледон Инвест и две подставени лица


През юни 2007 г. българската прокуратура (б.р. главен прокурор е избор на БСП, от чиято квота зам.-министър е Нинова – безупречният юрист Борис Велчев) започва разследване за контрабанда и пране на пари, в което изрично са цитирани Каледон Инвест и Лачев. В обвинителния акт на прокурор Илиев е посочено, че Каледон е закупила голямо количество цигари от марката Престиж на Булгартабак с цел контрабанда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.10.2022 12:54

    от злоба и оплювки се печелят само болести и мизерия

  • 001 Anonimen 05.10.2022 12:53

    радостинка - човек на фандъкова

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей