Партията ще разполага със седем дни, за да предложи състав на правителство

Свързани новини

01.07.2022 17:03

Президентът връчи мандата на ПП (Видео)

Видян 3820 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на следващо правителство в рамките на сегашния парламент. Папката отиде при ПП като първа политическа сила. Получи я номинираният за премиер в евентуален бъдещ кабинет Асен Василев.


"България е в политическа, икономическа и социална криза. Българите споделят основателни тревоги за растящите цени, за нарастващата неизвестност и нестабилност. А реформите и средствата по плана за възстановяване чакат своята реализация", каза Радев. И напомни, че от вчера има и външнополитическа криза.


Радев напомни още, че е предупредил при връчването на мандата на Кирил Петков, че ако правителството не предприеме решителни стъпки за осъществяване на съдебната реформа още в първите 100 дни, то статуквото ще потърси своя реванш.



Асен Василев прие мандата с думите: "За мен това е огромна отговорност. Вече сме наясно, че в кризите, които страната ни трябва да посрещне, е важно да има кабинет. Изключително важно е и той да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и наистина да отстоява българският интерес и независимостта ни - така, както първият кабинет на ПП".


Партията ще разполага със седем дни, за да предложи състав на правителство. Ако той не бъде одобрен, мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.07.2022 20:22

    Абсолютно нелогично е след вот на недоверие пак да им се дава мандат на тези боклуци!!!

  • 001 Тихомир Томов 01.07.2022 18:52

    Празен чек ...............

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.