Свързани новини

17.05.2021 14:23

Президентът подкрепи Одри Азуле за втори мандат като шеф на ЮНЕСКО

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Румен Радев проведе видеоконферетна връзка с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле по случай отбелязването на 65-годишнината от присъединяването на България към Организацията. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Истинското европейско обединение е изградено на основата на споделени културни ценности, а не финансови средства. Това заяви президентът Румен Радев във видеоконферентен разговор с генералния директор на Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) Одри Азуле, който се проведе по повод 65-годишнината от присъединяването на България към Организацията. В разговора участва и министърът на културата проф. Велислав Минеков.

България цени високо усилията на Одри Азуле за реформиране на ЮНЕСКО, за дигитализация на част от културно-историческото наследство и за отваряне на Организацията към младите хора, подчерта Румен Радев. Държавният глава открои активното участие на България в проектите на Организацията за опазване на културно-историческото наследство в страната ни и за мисията на ЮНЕСКО по света. Програмите за ЮНЕСКО дават възможност за много млади българи да опознаят по-добре своето минало, културните традиции и наследство на своя народ, посочи президентът.

Перспективите за задълбочаване на отличното партньорство между България и ЮНЕСКО в областта на образованието, науката и културата, също бяха обсъдени по време на срещата. Постиженията и опита на страната ни в разкриването и опазването на исторически и културни находки в областта на подводната археология, също бяха сред темите на разговора.

Румен Радев изрази и подкрепата на България за втори мандат на Одри Азуле като генерален директор на ЮНЕСКО.

В специално видеопослание генералният директор Одри Азуле отправи поздравление към България по повод 65-годишнината от присъединяването на страната ни към ЮНЕСКО.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец