01/02

Свързани новини

11.05.2021 12:50

Президентът обяви служебното правителство, Стефан Янев е премиер

Видян 6625 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебното правителство е в следния състав:


Стефан Динчев Янев за служебен министър-председател на Република България


Роден е на 1 март 1960 г. в с. Поповица, Пловдивска област.


Бил е директор на дирекциите „Отбранителна политика” и „Политика за сигурност и отбрана” на Министерството на отбраната, както и аташе по отбраната в Посолството на Република България във Вашингтон, САЩ.


Измежду постовете, които е заемал след 2003 г., са началник на отдел „Отбранителна политика и анализи” в Дирекция „Отбранителна политика“ в МО и началник департамент „Трансформации” в Центъра на НАТО за борба с тероризма, Анкара, Турция.


От 1998 г. до 2000 г. работи като офицер за анализ в Департамента по планиране и програмиране на Групата за координиране на ПЗМ, гр. Монс, Белгия, след което е назначен за  старши помощник-началник в отдел “Стратегии и доктрини” в Управление “Планиране на отбраната и въоръжените сили”.


През 1996 г. става експерт в Дирекция „Международно сътрудничество” на Министерството на отбраната.


Завършва Висшето народно военно артилерийско училище (ВНВАУ) „Г. Димитров“ в гр. Шумен през 1983 г. Продължава образованието си във Военна академия “Г. С. Раковски” – гр. София и Националния военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ.


Стефан Янев е секретар на държавния глава по сигурност и отбрана до 11 май 2021 г. Служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната през 2017 г.


Владее английски, немски и руски език. Женен, с две деца.


 


Гълъб Спасов Донев за служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика


 


Гълъб Донев е роден през 1967 г. в София.


Завършва 35-та Руска езикова гимназия в София. Придобива магистърска степен по финанси в УНСС и по право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специализира Бизнес и мениджмънт в УНСС.


От 2005 до 2006 г. е и.д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.


От 2001 до 2007 г. Гълъб Донев е директор на дирекция “Условия на труд и управление при кризи” в Министерството на труда и социалната политика.


От 2007 до 2009 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, а през 2009 г. става зам.-председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.


От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. Сред длъжностите, които заема след това са зам.-директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ на  и зам.-директор на дирекция „Вътрешен одит“ на Министерството на отбраната.


Бил е министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Секретар е по социални политики и здравеопазване на президента Румен Радев от 9 май 2017 г. до 11 май 2021 г.


 


Бойко Илиев Рашков за служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи.


 


Бойко Рашков има дългогодишен юридически стаж.


В професионалната си кариера е заемал редица отговорни държавни постове като директор на Националната следствена служба, директор на Специализираната следствена служба, член на Висшия съдебен съвет, народен представител в 39-ото Народно събрание, заместник-министър на правосъдието, председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Аз не съм тулуп 11.05.2021 18:16

    А сега направете сравнение, доколкото това е възможно, между избраниците на моя Президент и герберастката паплач на корумпето "Ало, Ваньо"! Останалото е мълчание и се надявам недомислията на Баце да замълчат най-после. Очаквам още при това служебно правителство да започне законовата процедура по арестуване на банкянското недомислие за престъпления срещу интересите на България! Както и свалянето на каскетчето "Вишински" от поста Главен Прокурор за служебна некомпетентност, изявила се в умишлено безучастно наблюдение и толериране на герберастки престъпления.

  • 002 Anonimen 11.05.2021 15:24

    Управлението на Тулупа беше нагъл мафиотски рекет подкрепен с всички лостове на Държавата. Днес Президента назначи служебното правителство и е време за "лемурите" от всички министерства, да си напишат оставките, а утре е ден за депозиране им в кабинетите на новите министри. Те трябва да решат кого да оставят. Така трябва да започне обратното отвоюване на Държавата от ръцете на мафията в България. Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/05/11/slujebniiat-premier-e-stefan-ianev-kabinet-ot-utre.489789#comment-newest

  • 001 Anonimen 11.05.2021 13:42

    Очаквам тричане на мутрите по всички азимути на властта!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е