Свързани новини

12.07.2012 11:33

Президентът на ЕС ни хвали за усвояването на европарите

Видян 1574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия финализира работата по докладите си за България и Румъния, които се изготвят по механизма за сътрудничество и оценка. Те ще бъдат одобрени на 18 юли тази година. ЕК ще третира всяка от страните съобразно собствените й постижения и ще се погрижи докладите да са честни и обективни. Това е потвърдил председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу при срещата си в Брюксел с българския премиер Бойко Борисов, се казва в съобщение на правителствения пресцентър, цитиран от Дарик. Барозу е отбелязал осъществения от страната ни напредък.


Той е приветствал българския премиер във връзка с осъществения важен напредък във финансовата консолидация в страната и го е насърчил да продължи с необходимите реформи. През юни бе прекратена процедурата за свръхдефицит срещу България.


Министър-председателят е запознал Барозу и с последните събития, свързани със съдебната реформа и борбата срещу корупцията и организираната престъпност у нас. Председателят на ЕК е приел поканата на Борисов да присъства на откриването на новия лъч от софийското метро през август.


Премиерът се срещна в белгийската столица и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, кой е отбелязал силната политическа воля на българското правителство за провеждащите се реформи и строгата фискална дисциплина, която страната ни спазва.


В Брюксел посрещат със задоволство повишаването на усвояемостта на европейските фондове у нас при това с нисък процент на грешки, е станало ясно по време на разговорите. Той е под 2 на сто за 2011-а при средно 5 на сто за ЕС. Отчита се и фактът, че България няма спрени оперативни програми. Към днешна са извършени 25 на сто от плащанията по тях при равнище от 1 на сто до средата на 2009г. Ван Ромпой приветства успешната емисия облигации пусната неотдавна, в следствие на която значително е увеличен фискалният резерв.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак