Свързани новини

09.11.2021 17:14

През поръчките на Кънев ли минава новата Тройната коалиция на статуквото?

Видян 6585 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Печатащият бюлетините за изборите от 2015 г. насам червен депутат многомандатник Петър Кънев е живата спойка на новата Тройна коалиция. При два кабинета на ГЕРБ той печата винетните стикери, а след като Министерството на икономиката финансира европроект на неговата фирма по програма ОПИК, въпреки че му е подопечно като шеф на икономическата комисия в последните два дълги парламента 2014-2021 г., му даде печата и на новите и напълно незаконни по закона за движението по пътищата екостикери. При това поръчка за 6 млн.лв. от Изпълнителната агенция автомобилна администрация идва при него през 2020 г., а промените в нормативната уредба през закона за атмосферния въздух са в последните дни на дългия парламент през 2021 г. Както обясни тогавашният ресорен зам.-министър: „Това му е компенсация за винетките”. Договорът за тях на печатницата на Кънев е от началото на Борисов 3 – октомври 2017 г., само година и половина преди влизането на е-винетките, но е с рамка 35 млн.лв.
Съмненията за протичане на пари между партиите станаха още по-големи, когато сайтът  boulevardbulgaria.bg извади смайващите данни как фирмите на Кънев вземат 14,658 млн. лв. само за месец април 2021 г.– последният от управлението на Борисов 3. Печелят парите като единствени кандидати при държавата и общинските дружества в София.
Големият удар е с 13,2 млн. лв. с ДДС за фишове на спортния тотализатор, които правещата дори евробанкноти държавна печатница на БНБ с лекота би могла да изпълни. Другите поръчки са за белови за матурите от МОН – десетки печатници могат да го направят,  билети за метрото и талони за Синя и Зелена зона в София, които също могат да бъдат изпълнени от много фирми.
Следвай парите, казват детективите и банкерите. А също: каквото и да говорят, става дума за пари. Коалицията на парите е по-здрава от всяка друга.

 


Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се