Свързани новини

23.10.2020 14:14

През 2022 г. България може да фалира: Красен Станчев, икономист

Видян 6229 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2022 година вероятно България може да фалира . Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в коментар за проектобюджета за 2021 година.


„Приходите са по-малко от разходите планирано, въпросът е, че сега разходите се увеличават, но няма никакви нови приходи. Така ще бъде и догодина. Дори се случва и нещо по-важно – това е, че философията на публичните финанси, която беше прилагана от средата на 1997 година, от началото на 98, в продължение на 22-23 години, изведнъж се променя тази година. Това е големият проблем. Всъщност ако се каже с малко по-други думи – предвижданите дефицити за тази и за следващата година вероятно няма да могат да бъдат финансирани с приходи от бюджета или пък с външни субсидии. Следователно ще се наложи догодина да се променят данъците, което пак не означава, че ще има достатъчно приходи“, обясни той.


Според Красен Станчев финансовата стабилност на България приключва. Независимо какво има в правителствената програма, въпросът е, че се прави в последната половин година преди изборите, добави икономистът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Съгласен съм с предложенията на 003 Anonimen 23.10.2020 19:13

    Това означава, че комунизмът трябва да се върне на ниво 9 септември 1944 година: Народен съд за предателите на Родината, конфискация и национализация на заграбеното, национализация на едрата градска собственост, банките, земята и полезните изкопаеми, а останалите все още промишлени предприятия под работнически контрол.Това е логиката на историята.

  • 003 Anonimen 23.10.2020 16:46

    Ами има вариант, милиардните сметки на властимащите обратно там, от където са дошли, барабар тези от чекмеджетата. Одържавяване на всичко заграбено по престъпен начин като това на Цв.Бориславова, братовчеди, Домусчиеви,Пеевски, Доган и много други пазванти

  • 002 ОПГ ГЕРБ “ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“ 23.10.2020 16:26

    България, пардон Булгаристан отдавна е фалирала(л), само, че месното туземно население не знае или не му се иска да повярва !!!

  • 001 Anonimen 23.10.2020 15:11

    вероятно,може би или пък кой знае....Страхотна прогноза.Или ще фалира,или няма да фалира."В дола или има вода,или няма"-както казвал дядото от приказката и винаги познавал.Този нали предлагаше да се намалят пенсиите,сега пък плаши гаргите.Аз съм във фалит отдавна.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на