Свързани новини

28.10.2009 12:57

Пресата в Сараево възмутена от освобождаването на Плавшич

Видян 1657 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пресата в Сараево не крие възмущението си от предсрочното освобождаване вчера на бившата президентка на Република Сръбска Биляна Плавшич, която тя определя като "майка на геноцида" по време на войната в Босна, информира БГНЕС.


Вестниците са силно критични и към настоящия премиер на Република Сръбска Милорад Додик, който придружаваше Плавшич от Стокхолм, където тя излежа присъдата си, до Белград, където се завърна след освобождаването си. "Майката на геноцида и нейният син Милорад" Додик, гласи заглавие на големия всекидневник "Дневни Аваз", според който "Биляна Плавшич е свободна след решение на Международния наказателен съд за бивша Югославия..., който се изплю в лицето на правосъдието". "Милорад Додик не се отказва от основите на геноцида, поставени от Биляна Плавшич и от другите... Напротив, за него и за институциите на Република Сръбска Биляна е героиня", допълва изданието.
"Додик посреща военнопрестъпник като герой", възмущава се и в. "Сан". Босненската сръбска преса в Баня Лука, столицата на Република Сръбска, обаче приветства "завръщането у дома" на Плавшич. В. "Фокус" пише, че при пристигането си в Белград тя била "достойна и елегантна както се полага на една дама и бивша президентка". Плавшич беше осъдена на 11 години затвор при строг режим през февруари 2003 г от Международния наказателен съд за бивша Югославия за ролята й във войната в Босна, при която загинаха 100 000 души. Тя бе освободена предсрочно вчера след като излежа две трети от присъдата си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей