Напомняме, че тези пари бяха взети от прокуратурата и уж бяха прехвърлени на университетите, поне така гласеше правителствената пропаганда. Едва сега и въпреки ПП те ще стигнат до ВУЗ-овете.

Свързани новини

30.06.2022 14:59

Пренаписаха бюджета на ПП, ще й изпълнят обещанията

Видян 2733 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Обещаните още с твърде закъснелия бюджет, който действа от 1 април 20 млн. лв. на висшите учебни заведения, бяха едно от нещата, които депутатите от Бюджетната комисия на парламента включиха между първото и второто четене на държавния сметкоплан, а Продължаваме промяната и финансовият министър Асен Василев бяха „забравили”.


Напомняме, че тези пари бяха взети от прокуратурата и уж бяха прехвърлени на университетите, поне така гласеше правителствената пропаганда. Едва сега и въпреки ПП те ще стигнат до ВУЗ-овете.



Още едно обещание на Промяната – 20% по-високи заплати за служителите в МВР, ще бъде изпълнено, въпреки че не беше предвидено в проекта за актуализация на Асен Василев.Обещание още от март на все още премиера Кирил Петков за компенсациите на софийския градски транспорт също ще бъде изпълнено в опозиция на неясната логика на финансовия му министър и неговия съпредседател в партията. Комисията внесе в пленарната зала, а тя прие, описаните първо от 19 минути 74 млн.лв. "Против" незнайно защо гласуваха ПП и ДБ - интересно как това ще се обяснява в кампанията на софиянците, които пращат в НС 50% от депутатите от 2-те партии.



Друго обещание – компенсации за земеделските производители, които щедро „раздаваше”, но само на думи Кор. Нинова като вицепремиер, въпреки невписването им от нейния събрат в кабинета и партньор в някои финансови загадки А. Василев. По това перо отиват 300 млн.лв.Спряно е пожеланото от финансовия все още министър в оставка увеличение на акциза на цигарите, от което той пожелателно си представяше 100 млн.лв. повече в хазната.



Въпреки това се намериха допълнителни приходи от 760 млн.лв., които дойдоха от пренаписването на бюджета, съставен едно към гьотере от Продължаваме промяната.
При това бюджетният дефицит ще остане в същите рамки – 4,5% от БВП, като за първи път брутният продукт – размерът на българската икономика, ще надхвърли 150 млрд.лв.



Кирил Пламенов


Снимка: БГНЕС


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион