Според украински официални лица около 100 000 души остават в капан в Мариупол, откакто той беше обграден от руските сили на 1 март

Свързани новини

23.04.2022 09:24

Премиерът на Украйна: Мариупол е "най-голямата хуманитарна катастрофа" на века

Видян 1915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал нарече ситуацията в Мариупол "най-голямата хуманитарна катастрофа" след руското нахлуване - и може би най-тежката катастрофа на века, тъй като югоизточният пристанищен град е подложен на постоянни бомбардировки от руските сили, съобщава CNN.




На пресконференция във Вашингтон в петък Шмигал заяви, че хиляди хора са загинали в Мариупол, и добави: "Ще видим ужасните зверства, когато той бъде освободен от руснаците. "




Той заяви, че руските войски "унищожават абсолютно всичко", включително и убежища, в които са настанени цивилни.




Според украински официални лица около 100 000 души остават в капан в Мариупол, откакто той беше обграден от руските сили на 1 март. Украински официални лица твърдят, че повече от 20 000 души в града са загинали по време на нападението.




Си Ен Ен не може да определи тези числа по независим начин, тъй като няма точни данни за броя на жертвите след продължилите седмици наред тежки бомбардировки.


 


В петък Шмихал заяви, че цивилни, включително жени и деца, се крият в стоманодобивния завод "Азовстал". Той заяви, че руската армия все още обгражда района, а Украйна разговаря с партньори за договаряне на коридор за евакуация.


 
Той също така призова посланиците на всички страни, включително на САЩ, да се върнат в посолствата си в Киев.



От своя страна, Русия заяви, че украинските войници и членовете на националистическия батальон "Азов", които остават обсадени в стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, все още могат да се предадат на руските военни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп