Свързани новини

15.02.2021 17:30

Премиерът е летял 29 часа с правителствения хеликоптер през 2020г.

Видян 1069 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов е прекарал 29 часа във въздуха с правителствения хеликоптер на Авиоотряд 28 през 2020 г, съобщава Сега. Това става ясно от отговор по ЗДОИ на държавния авиационен оператор. През последната година вертолетът се нареди до джипката на Националната служба за охрана като превозно средство, от което министър-председателят излъчва на живо във фейсбук профила си, когато инспектира строителство.


Борисов няколко пъти прелетя над Турски поток в България, за да го покаже на различни официални лица, както и над строящата се магистрала Хемус. Авиоотряд 28 съобщава, че двата хеликоптера, с които разполага, са изпълнили 34 полетни задачи и са изминали 16 465 км. В тази статистика влизат и тренировъчните полети, техническите облитания, както и полети за облитане на технически средства. Премиерът е летял с правителствения вертолет 11 пъти, което прави средно по около 2 часа и половина за всеки полет. Изразходеното горивото на хеликоптерите за година е 56 346 литра на стойност 44 498 лв., което незнайно как прави по-малко от лев за литър.


Освен това Борисов е прекарал във въздуха 70 часа на самолетите на "Авиоотряд 28", които през 2020 г. са осъществили 60 полета в границите на България и 26 извън страна. На правителствените летателни апарати са се возили общо 66 официални лица, от които 13 министри и само трима депутати.


В същото време властта от години отчита пълен провал в темата санитарна авиация. В момента системата на здравеопазването използва хеликоптер и самолет, осигурени от Министерството на отбраната, но моделът не е ефикасен за нуждите на спешната медицина. В началото на годината правителството реши да бъдат ремонтирани 4 бойни хеликоптера "Кугър" и да ги превърне в спасителни и медицински машини. Експертите обаче са на мнение, че това решение е абсурдно заради големината на бойните вертолети.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 банкянска трагедия 15.02.2021 18:01

    Защото е тъп селски бек и никога не би могъл да стане "шофьор" на самолет, а си шофира джипката, подарена му от неговия вербовчик и настоящ шеф на Югоизточното горско, предназначена уж за ловуване на богати клиенти

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но