Свързани новини

15.04.2009 16:51

Премиерът: Бойко не разбира от икономика

Видян 1242 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намалелите приходи в държавния бюджет карали Орешарски да се замисли за свиване на разходите, коментират източници от финансовото министерство. Ако това стане, пенсиите и заплатите на държавните служители щели да бъдат замразени. Ако пък предвижданото увеличение на пенсиите от 1 юли с близо 10% стане факт, държавните разходи трябвало да се орежат с 40%. Песимистичен сценарий предвиждал при голям срив на приходите да се стигне и до свеждане на пенсиите на нивата им от 2007 г.


В доклада си на заседанието на правителството миналата седмица министърът на финансите Пламен Орешарски е отчел, че за първото тримесечие на годината приходите в бюджета намалели с 378 млн.лв. в сравнение със същия период на миналата година. Наблюдавало се и изоставане на годишния план в частта му за събраните приходи. Финансист №1 е призовал колегите си и шефовете на ведомства да преразгледат своите разходни политики и да намалят харчените средства.


Както 19` писа, Орешарски е известен със своята пестеливост, което личи и от спестовната му книжка, и от начина му на пазаруване. Това предполага при задълбочаване на финансовата криза у нас българинът да потърси нова дупка, с която да затегне колана си.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева