Half way house означава буквално къща на средата на пътя. На средата на пътя между затвора и свободата

Свързани новини

13.01.2023 18:01

Преходното отделение гарантира, че тези, които ще излязат от затвора, няма да се върнат: Зарков

Видян 1265 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За пръв път в България ще може да се реализира един нов модел на работа с лишените от свобода, чрез half way house. Half way house означава буквално къща на средата на пътя. На средата на пътя между затвора и свободата. Това следва да гарантира, че тези, които ще излязат от там няма да се върнат обратно в затвора. Това е важно не само за затворниците и служителите, които работят ежедневно с тях, но и за хората извън затвора, които могат да станат жертва на последващо престъпление. Убедени сме, че преходното отделение ще помогне за ограничаване на рецидива, спазвайки най-високите изисквания за хуманност и сигурност“, съобщиха от МП.

Това заяви днес министърът на правосъдието Крум Зарков при началото на строителни дейности, с които започна изграждането на първото у нас преходно отделение – т.нар. half way house.

На събитието днес присъстваха още заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, ръководителят на проекта комисар Нина Главчовска, началникът на затвора-Бургас ст. комисар Янчо Желев, областният управител Мария Нейкова и ръководителят на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев.

Преходното отделение ще се обособи в затворническото общежитие от открит тип „Строител“ към затвора в Бургас.

За близо 400 работни дни общежитието в непосредствена близост до затвора трябва да бъде ремонтирано, а в двора му да бъдат изградени новото отделение, административна част и лавка за лишените от свобода.

Идейният проект в Бургас предвижда преходното отделение да включва условия и помещения, близки, до семейната среда: фоайе; четири стаи с по две легла и санитарен възел във всяка; стая с две легла и санитарен възел за лишени от свобода в неравностойно положение; обща кухня с трапезария, където да имат възможност сами да приготвят храната си; общо дневно пространство; стая за срещи; перално помещение и стая за персонал. Ще бъде благоустроена парковата среда в зоната на отделението и затворническото общежитие.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кв. Люлян 27-Ф, бл. 2,769. вход Й, гарсионерния мезонет на 22 етаж в ляво от асансьора, чукайте с черпака на пирона по чугунаната врата от сейф, че и звънеца нещо засича( викай от долу!) 13.01.2023 22:03

    Коткоудушвача явно подготвя един малко по-комфортен Environment в т.н. "Корекшънъл фасилитис", евентуално за улеснение на собственото си пребиваване там.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион